ISBAŞ’TA DEV ATILIM: SERMAYE 9 KAT ARTIRILARAK 575 MİLYON TL’YE ÇIKIYOR!
ISBAŞ’TA DEV ATILIM: SERMAYE 9 KAT ARTIRILARAK 575 MİLYON TL’YE ÇIKIYOR!
Isparta Belediyesi’nin en güçlü iştiraklerinden biri olan ISBAŞ (BİMS Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş.), dev bir sermaye artırımına hazırlanıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yönetiminde "altın çağını" yaşayan şirket, sermayesini 63 milyon TL’den 575 milyon TL’ye çıkararak bölgedeki gücünü perçinliyor.
1994’ten Bugüne Uzanan Başarı Hikâyesi
Isparta’nın ekonomi tarihindeki en stratejik hamlelerden biri olan ISBAŞ, 1994 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından satın alınarak belediye bünyesine kazandırılmıştı. Kuruluşundan bu yana şehrin yapı sektöründeki lokomotifi olan şirket, son yıllarda sergilediği performansla adeta "altın yumurtlayan tavuk" haline geldi.
Rakamlarla ISBAŞ’ın Gücü
Şirket sadece sermaye artırımıyla değil, üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor:
Günlük Üretim: 100 bin adet BİMS blok.
Ürün Yelpazesi: ISKİM markası altında 10 farklı yapı kimyasalı.
Büyüme Oranı: Mevcut sermaye artırımıyla birlikte yaklaşık 9 katlık bir dev büyüme.
Karar Cuma Günü Netleşecek
Şubat ayı meclis toplantısında Başkan Şükrü Başdeğirmen tarafından gündeme getirilen sermaye artırımı maddesi, detaylı inceleme için ilgili komisyona havale edildi. Komisyon raporunun ardından, ISBAŞ’ın geleceğine yön verecek olan bu tarihi karar Cuma günü yapılacak meclis toplantısında resmileşecek.
Editör Notu: ISBAŞ, modern tesisleri ve genişleyen pazar payı ile Isparta Belediyesi’nin öz kaynaklarını en verimli kullanan şirketlerin başında gelmeye devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
