EĞİTİM-İŞ’İN 'GÜVENLİ OKUL' KAMPANYASI ENGELLENDİ!
EĞİTİM-İŞ’İN 'GÜVENLİ OKUL' KAMPANYASI ENGELLENDİ!
Eğitim-İş Isparta Şubesi tarafından başlatılmak istenen “Güvenli Okul, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz” temalı imza kampanyası, Isparta Belediyesi’nin engeline takıldı. Sendika, belediyenin stant kurma taleplerini reddetmesini sert bir dille eleştirdi.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Isparta Şubesi, okullardaki güvenlik zafiyetleri ve hijyen sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir imza standı açmak için Isparta Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Ancak belediye yönetimi, sendikanın bu talebini geri çevirdi.
"Siyasi Değil, Toplumsal Bir Talep"
Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan sendika yönetimi, kararın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Açıklamada, "Bizler siyasi değil, toplumsal bir sorumluluğun çağrısını yapıyoruz. Okullarda artan güvenlik sorunlarına ve hijyen eksikliklerine dikkat çekmek amacıyla yürütmek istediğimiz çalışmanın engellenmesi, ifade özgürlüğüne gölge düşürmüştür" ifadelerine yer verildi.
"Güvenli Okul İstemek Suç Değil Görevdir"
Kamusal alanların toplumun tüm kesimlerine açık olması gerektiğinin hatırlatıldığı açıklamada, sendika şu mesajı verdi:
"Eğitim-İş olarak biliyoruz ki; güvenli okul istemek suç değil, görevdir. Sağlıklı eğitim ortamı talep etmek ayrıcalık değil, en temel haktır. Çocuklarımızın geleceğinden ve kamusal eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."
Belediyenin ret gerekçesi henüz bilinmezken, Eğitim-İş Isparta Şubesi’nin konuyla ilgili demokratik mücadelesini sürdüreceği öğrenildi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
