Isparta’da Şap Hastalığında Önemli Düşüş: Mihrak Sayısı 16–17’den 3’e Geriledi

10.12.2025 - 16:42, Güncelleme: 10.12.2025 - 16:42
 

Isparta’da Şap Hastalığında Önemli Düşüş: Mihrak Sayısı 16–17’den 3’e Geriledi

Hayvan üreticilerini derinden etkileyen şap hastalığında Isparta genelinde düşüş yaşanmaya başladı. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yakından takip edilen ve etkin mücadele yürütülen hastalıkta önemli bir iyileşme olduğu öğrenildi.
Hayvancılıkla uğraşan üreticiler, hayvan sevkiyatının ve pazarların kapalı olmasının kendilerini ekonomik olarak zorladığını belirterek Bomba32 WhatsApp ihbar hattına mesajlar gönderdi. Üreticilerin “ne zaman biteceği bilinmezliğin” oluşturduğu endişeyi dile getirmeleri üzerine Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile görüşüldü. “Mihrak sayısı 16-17’lerden 3’e düştü” İl Müdürü Mehmet Tuğrul, hastalıkla etkin bir mücadele yürütüldüğünü ve il genelinde seyrin önemli ölçüde düştüğünü ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “İlimizde daha önce 16-17’lere kadar çıkan mihrak sayısı 3’e kadar düştü. Bu düşüşün ardından il merkezinde hayvan sevkiyatlarına izin verilmeye başlandı. Keza Atabey ilçemizde sevkiyata izin veriyoruz. Diğer ilçelerimizde de bu düşüşü gözlemlediğimiz anda peyderpey sevkiyatı açacağız.” Pazarlar hastalık tamamen söndükten sonra açılabilecek Tuğrul, hastalığın tamamen söndüğünün tespit edilmesinin ardından 1 ay boyunca gözlem yapılacağını, gözlem sürecinde herhangi bir hastalık belirtisi kalmadığı takdirde hayvan pazarlarının yeniden açılabileceğini belirtti.
Hayvan üreticilerini derinden etkileyen şap hastalığında Isparta genelinde düşüş yaşanmaya başladı. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yakından takip edilen ve etkin mücadele yürütülen hastalıkta önemli bir iyileşme olduğu öğrenildi.

Hayvancılıkla uğraşan üreticiler, hayvan sevkiyatının ve pazarların kapalı olmasının kendilerini ekonomik olarak zorladığını belirterek Bomba32 WhatsApp ihbar hattına mesajlar gönderdi. Üreticilerin “ne zaman biteceği bilinmezliğin” oluşturduğu endişeyi dile getirmeleri üzerine Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile görüşüldü.

“Mihrak sayısı 16-17’lerden 3’e düştü”

İl Müdürü Mehmet Tuğrul, hastalıkla etkin bir mücadele yürütüldüğünü ve il genelinde seyrin önemli ölçüde düştüğünü ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“İlimizde daha önce 16-17’lere kadar çıkan mihrak sayısı 3’e kadar düştü. Bu düşüşün ardından il merkezinde hayvan sevkiyatlarına izin verilmeye başlandı. Keza Atabey ilçemizde sevkiyata izin veriyoruz. Diğer ilçelerimizde de bu düşüşü gözlemlediğimiz anda peyderpey sevkiyatı açacağız.”

Pazarlar hastalık tamamen söndükten sonra açılabilecek

Tuğrul, hastalığın tamamen söndüğünün tespit edilmesinin ardından 1 ay boyunca gözlem yapılacağını, gözlem sürecinde herhangi bir hastalık belirtisi kalmadığı takdirde hayvan pazarlarının yeniden açılabileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.