AMATÖR SPORA DESTEK KARŞILIK BULDU
AMATÖR SPORA DESTEK KARŞILIK BULDU
Isparta Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erhan Oturak ve yönetim kurulu üyeleri, amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Başdeğirmen’e çiçek takdim etti.
AKTİF SPORCU SAYIMIZ 20 BİNE YAKLAŞTI
Meclis toplantısında konuşan ASKF Başkanı Erhan Oturak, Başkan Başdeğirmen’in göreve geldiği günden bu yana amatör sporun yanında olduğunu belirterek, kulüplerin ve sporcuların ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaştığını söyledi. Isparta’ya kazandırılan spor tesisleri, altyapı yatırımları ve gençlere sunulan imkanların kentin spor alanındaki gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade eden Oturak, “Göreve geldiğinizde belediyenize ait bir tane bile tesis yokken, bizlerin hizmetleriyle her mahallemize sayısız tesis kazandırıldı.
Bu sayede sporcu sayılarımız her geçen gün artmış, kulüplerimizin kendilerine olan güvenleri pekişmiştir” dedi. Isparta’da yalnızca futbol branşında 50’ye yakın kulüp ve 6-7 bin aktif sporcu bulunduğunu kaydeden Oturak, diğer branşlar da dahil edildiğinde kentteki aktif sporcu sayısının 20 bine yaklaştığını belirtti.
Oturak, Başkan Başdeğirmen’in Isparta’nın merkezinden ilçelerine, beldelerinden köylerine kadar yaptığı hizmetlerin kentin değerine değer kattığını dile getirerek, belediyenin kapılarının amatör spor kulüplerine her zaman açık olduğunu söyledi.
ÇOCUKLARIMIZ TELEFON VE BİLGİSAYAR YERİNE SPORLA BULUŞSUN
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise ASKF yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocukların ve gençlerin sporla buluşması için mahallelerde spor altyapısını güçlendirdiklerini söyledi. 15 yaş altındaki çocuklara yönelik sosyal medya yasağına da değinen Başdeğirmen, çocukların telefon ve bilgisayar yerine vakit geçirebilecekleri spor alanlarının oluşturulmasının önemine dikkati çekti.
Başdeğirmen, “Biliyorsunuz dün artık 15 yaşın altındaki çocuklarımıza sosyal medya yasaklandı. Şimdi bu çocuklar annelerine, babalarına, ‘Tamam, benim telefonumu, bilgisayarımı aldınız da ben ne yapacağım? Ben nereye gideceğim?’ diyecek. İşte bu çocuklar bu soruyu sormasın diye bütün mahallelerde çok güzel şekilde spor altyapıları oluşturuyoruz” diye konuştu.
SPOR TESİSLERİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ
Göreve geldiklerinde 22 semt sahası ve 2 UEFA standartlarında halı saha yaptıklarını belirten Başdeğirmen, daha sonra yüzme havuzu ve belediyeye ait kapalı spor salonunu hizmete kazandırdıklarını ifade etti. Başdeğirmen, “Daha sonra 12 tane semt sahasını hem okullarımızın bahçelerine hem mahallelerimize, ayrıca 4 tane kapalı spor salonunu okullarımızın bahçelerine yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Bizler spor alanlarının gelişmesiyle alakalı elimizden gelen ne varsa yapmak için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.
Spor yatırımlarının yalnızca çocuklar ve gençlerle sınırlı olmadığını vurgulayan Başdeğirmen, kadınların da spor yapabilmesi için mahalle aralarındaki yürüyüş yollarına ve park alanlarına spor aletleri yerleştirdiklerini kaydetti.
ASKERİYEYE SPOR SALONU VE SOSYAL TESİS
Isparta’daki askeri birlik içerisinde spor alanlarının yetersiz olduğunu gördüklerini belirten Başkan Başdeğirmen, belediye olarak yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı. Başdeğirmen, eski adıyla 40. Piyade Alayı, günümüzdeki adıyla Tugay içerisinde terörle mücadele kapsamında doğuya gidecek askerlerin ilk eğitimlerini aldığını ve bedelli askerlerin de burada bulunduğunu hatırlattı. Askeriyenin içerisine büyük bir kapalı spor salonu, basketbol ve voleybol alanları ile askerlerin vakit geçirebileceği sosyal tesisler yapılacağını belirten Başdeğirmen, “Şimdi burada maalesef spor alanı olmadığını gördük. Bizler geçtiğimiz ay içerisinde ihalesini yaptık. Isparta Belediyesi olarak askeriyemizin içerisine büyük bir kapalı spor salonu, basketbol, voleybol alanı ve oradaki askerlerimizin vakit geçirebileceği kafe durumundaki sosyal tesisler yapıyoruz. İnşallah perşembe günü onun temelini atacağız askeriyede” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
