TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

CANLI YAYIN 12.02.2024 - 09:31, Güncelleme: 13.02.2024 - 19:13
 

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen “Ratlarda in vivo Parkinson Hastalığı Modelinde Yeni 1,2,3-triazol Türevi Bileşiklerin Nöroprotektif Etkilerinin Araştırılması” başlıklı proje ile parkinson hastalığı için yerli ilaç geliştirilecek. Proje, TUSEB B GRUBU AR-GE Projeleri Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Sakallı Çetin’in yürütücülüğünü yaptığı ve parkinson hastalığı için yerli ilaç geliştirilmesini amaçlayan projede; Süleyman Demirel Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aşcı Çelik, Dr. Öğr. Üyesi V. Atahan Toğay ve Öğr. Gör. Dr. İbrahim Onaran araştırmacı olarak yer alıyor. Proje çıktılarının bilimsel literatüre katkı sağlamasının yanı sıra yerli ilaç geliştirilebilmesi için önemli bir adım olacağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi V. Atahan Toğay ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aşcı Çelik, “Proje ekibinde öğretim üyelerimizin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Prof. Dr. Ramazan Güp ve Öğr. Gör. Dr. Tolga Göktürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Müslüm Gök, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Aydın Candan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Ebru Nur Aksu da yer alıyor.” dedi. SDÜ BAISN / BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen “Ratlarda in vivo Parkinson Hastalığı Modelinde Yeni 1,2,3-triazol Türevi Bileşiklerin Nöroprotektif Etkilerinin Araştırılması” başlıklı proje ile parkinson hastalığı için yerli ilaç geliştirilecek. Proje, TUSEB B GRUBU AR-GE Projeleri Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Sakallı Çetin’in yürütücülüğünü yaptığı ve parkinson hastalığı için yerli ilaç geliştirilmesini amaçlayan projede; Süleyman Demirel Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aşcı Çelik, Dr. Öğr. Üyesi V. Atahan Toğay ve Öğr. Gör. Dr. İbrahim Onaran araştırmacı olarak yer alıyor.

Proje çıktılarının bilimsel literatüre katkı sağlamasının yanı sıra yerli ilaç geliştirilebilmesi için önemli bir adım olacağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi V. Atahan Toğay ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aşcı Çelik, “Proje ekibinde öğretim üyelerimizin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Prof. Dr. Ramazan Güp ve Öğr. Gör. Dr. Tolga Göktürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Müslüm Gök, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Aydın Candan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Ebru Nur Aksu da yer alıyor.” dedi. SDÜ BAISN / BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.