UZAKLIKLAR YERİNİ GÖNÜL YAKINLIĞINA BIRAKSIN

ISPARTA 16.03.2026 - 13:05, Güncelleme: 16.03.2026 - 13:05
 

UZAKLIKLAR YERİNİ GÖNÜL YAKINLIĞINA BIRAKSIN

 “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedî kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken; Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu anlamlı gecenin ruhuna uygun olarak; kırgınlıkların yerini hoşgörüye, dargınlıkların yerini muhabbete, uzaklıkların yerini gönül yakınlığına bırakması en büyük temennimizdir. Özellikle ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın, yaşlılarımızı, yetimlerimizi, kimsesizlerimizi ve mağdur durumda olan kardeşlerimizi gözetmenin; Kadir Gecesi’nin feyzini hayatımıza taşıyan en güzel davranışlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Öte yandan, dünyanın farklı coğrafyalarında savaş, zulüm ve mağduriyet yaşayan mazlumların acılarının son bulması; barışın, huzurun ve adaletin hâkim olması ortak duamızdır. Bu mübarek gecede semaya yükselecek duaların; başta Filistin olmak üzere zulüm altında yaşam mücadelesi veren tüm kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını, insanlığın vicdanını güçlendirmesini ve kalıcı bir barış ortamına vesile olmasını yürekten diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ispartalı hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”  

 “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedî kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken; Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Bu anlamlı gecenin ruhuna uygun olarak; kırgınlıkların yerini hoşgörüye, dargınlıkların yerini muhabbete, uzaklıkların yerini gönül yakınlığına bırakması en büyük temennimizdir. Özellikle ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın, yaşlılarımızı, yetimlerimizi, kimsesizlerimizi ve mağdur durumda olan kardeşlerimizi gözetmenin; Kadir Gecesi’nin feyzini hayatımıza taşıyan en güzel davranışlardan biri olduğu unutulmamalıdır.

Öte yandan, dünyanın farklı coğrafyalarında savaş, zulüm ve mağduriyet yaşayan mazlumların acılarının son bulması; barışın, huzurun ve adaletin hâkim olması ortak duamızdır. Bu mübarek gecede semaya yükselecek duaların; başta Filistin olmak üzere zulüm altında yaşam mücadelesi veren tüm kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını, insanlığın vicdanını güçlendirmesini ve kalıcı bir barış ortamına vesile olmasını yürekten diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ispartalı hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.