Tarımda Doğal Çözüm: 15 Bin Avcı Böcek Üretim Alanlarında
Tarımda Doğal Çözüm: 15 Bin Avcı Böcek Üretim Alanlarında
Isparta’da örtü altı üretimde zararlılarla mücadele kapsamında yaklaşık 15 bin avcı böcek üretim alanlarına bırakıldı.
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen biyolojik ve biyoteknik mücadele çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 dekarlık örtü altı üretim alanında faydalı avcı böcekler kullanılmaya başlandı.
Proje kapsamında, domates üretiminde önemli zararlılar arasında yer alan Tuta absoluta başta olmak üzere beyaz sinek, yaprak biti ve trips gibi zararlılarla mücadelede etkili olan Nesidiocoris tenuis türü faydalı böcekler tercih edildi. Feromon çubuk uygulamalarıyla birlikte yaklaşık 15 bin avcı böcek üretim alanlarına salındı.
Kimyasal ilaç kullanımının azaltılmasının hedeflendiği proje ile daha sağlıklı üretim, güvenilir gıda, çevresel sürdürülebilirlik ve kaliteli ürün elde edilmesi amaçlanıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, biyolojik mücadelenin hem üretici hem de tüketici sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
