SDÜ HASTANESİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİNE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURULDU
SDÜ HASTANESİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİNE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURULDU
Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı tarafından antibiyotik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Zeynep Akçam önderliğinde poliklinik girişinde gerçekleştirilen etkinlikte, hasta ve hasta yakınlarına kısa bir anket uygulandı, antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.
Antibiyotik direncinin toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Akçam, antibiyotiklerin sadece hekim önerisiyle belirtilen doz ve sürede kullanılmasını gerektiğini vurguladı.
Antibiyotik direncinin antibiyotiklerin gereksiz kullanımı sonucu yaygınlaştığını kaydeden Prof. Dr. Akçam, “Grip ve nezle gibi virüs kaynaklı hastalıklarınızda antibiyotik yazması için doktorunuza baskı yapmayınız. Doktorunuz bakteriyel bir enfeksiyon teşhis etti ve antibiyotik reçete etti ise lütfen ilacınızı, doktorunuzun önerdiği şekilde ve önerilen süre boyunca kullanınız. Kendinizi iyi hissettiğinizde iyileştim diyerek ilacı yarıda kesmeyiniz. Evdeki antibiyotiklerinizi komşu ve akrabalarınıza tavsiye etmeyiniz.” diyerek katılımcılara tavsiyelerde bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
