OTOBÜS ÜCRETLERİNE NEDEN ZAM YAPILDI?

EKONOMİ 23.08.2026 - 20:58, Güncelleme: 23.08.2026 - 20:58
 

OTOBÜS ÜCRETLERİNE NEDEN ZAM YAPILDI?

Isparta’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner açıklamalarda bulundu.
Başkan Daşdöner, artan akaryakıt fiyatları başta olmak üzere yedek parça, madeni yağ ve lastik gibi giderlerdeki yükselişin zam kararında etkili olduğunu söyledi. Daşdöner, kooperatifin günlük yaklaşık 9 bin litre akaryakıt tükettiğini belirterek, “Fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldık” dedi. Vatandaşların “42 TL çok fazla” şeklindeki tepkilerini de değerlendiren Daşdöner, Isparta’daki yolcu sayısının büyükşehirlerle aynı olmadığını ve kilometre başına maliyetlerin bu nedenle arttığını savundu.
Isparta’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner açıklamalarda bulundu.

Başkan Daşdöner, artan akaryakıt fiyatları başta olmak üzere yedek parça, madeni yağ ve lastik gibi giderlerdeki yükselişin zam kararında etkili olduğunu söyledi.

Daşdöner, kooperatifin günlük yaklaşık 9 bin litre akaryakıt tükettiğini belirterek, “Fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldık” dedi.

Vatandaşların “42 TL çok fazla” şeklindeki tepkilerini de değerlendiren Daşdöner, Isparta’daki yolcu sayısının büyükşehirlerle aynı olmadığını ve kilometre başına maliyetlerin bu nedenle arttığını savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.