Kırgızistan Vatandaşı Nurmatov İslamiyet’i Seçti
Kırgızistan Vatandaşı Nurmatov İslamiyet’i Seçti
Senegal ve Gineli Arkadaşlarından Etkilenen Kırgızistan Vatandaşı Erbol Nurmatov Müslüman oldu.
Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi olan Kırgızistan Vatandaşı Erbol Nurmatov, Isparta Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.
Müslüman olmak istediğini belirterek Isparta Müftülüğüne başvuran Kırgızistan Vatandaşı Erbol Nurmatov için "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler veren Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, "Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum. İslam ile yeni bir sayfa açan kardeşimize İman ve İstikamet üzere bir hayat diliyorum. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" dedi.
Merasim, Nurmatov’un Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.
Müslüman olan Erbol Nurmatov’u tebrik eden İl Müftüsü Biçer, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim Meali ve İslam İlmihali hediye etti.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
