ISPARTA'NIN EN BÜYÜK MAHALLESİ ÇÜNÜR'DE EĞİTİM VE SAĞLIK ALARMI!
ISPARTA'NIN EN BÜYÜK MAHALLESİ ÇÜNÜR'DE EĞİTİM VE SAĞLIK ALARMI!
CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, kentin en büyük mahallesi olan Çünür'de eğitim ve sağlık alanında sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.
Çünür Mahallesi'nde eğitim ve sağlık hizmetlerinde sorunlar yaşandığını dile getiren Milletvekili Halıcı, CHP Merkez İlçe Başkanı Özgün Birtan Takmaz ile bölgeye gitti.
Milletvekili Halıcı burada yaptığı açıklamada; "Nüfusu 30 bin olan Isparta Merkez Çünür Mahallesi’nde eğitim ve sağlık hizmetleri sorunu her geçen gün büyüyor. Şehit Ömer Sarı Ortaokulu’nda 1000’in üzerinde, TOKİ İlkokulu’nda ise 900’ü aşkın öğrenci eğitim görüyor.
Sınıflar 40 kişiyi aşmış durumda, derslikler yetersiz! İki yıldır hem Meclis’te hem kamuoyunda hem de ilgili kurumlarla yapılan görüşmelere rağmen, mahalleye yeni bir ortaokul, lise ve sağlık ocağı yapılmadı. Veliler çocuklarını uzak okullara göndermek zorunda kalıyor, öğrenciler yollarda vakit kaybediyor.
Çünür Mahallesi’nin bir ortaokul, bir lise ve sağlık ocağına ihtiyacı var.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
