ISPARTA’DA "ÖLÜM KAVŞAĞI İSYANI: BİR CAN DAHA GİTTİ!
ISPARTA’DA "ÖLÜM KAVŞAĞI İSYANI: BİR CAN DAHA GİTTİ!
Isparta Sanayi Mahallesi 104. Cadde üzerinde bulunan ve Konya-Eğirdir yolunun kesişme noktasında yer alan kavşak, sinyalizasyon eksikliği ve trafik düzensizliği nedeniyle can almaya devam ediyor. Bugün yaşanan ölümlü kazanın ardından bölge esnafı ve vatandaşlar yetkililere "Daha kaç can yanacak?" diyerek seslendi.
Sinyalizasyon Yok, Tehlike Çok
Bölge sakinlerinin ve işletme sahiplerinin ifadelerine göre; TÜV Türk, özel okullar ve sanayi sitesinin tam merkezinde bulunan kavşak, trafik yükünü kaldıramıyor. Eğirdir yönünden gelen araçların aşırı süratli olması ve kavşakta herhangi bir trafik ışığının (sinyalizasyon) bulunmaması, her gün onlarca kazaya davetiye çıkarıyor.
Tırlar Servis Yolunu Da İşgal Etti
Vatandaşlar sadece ana yolda değil, servis yollarında da büyük sorunlar yaşandığını belirtiyor. İpek mobilya ile Orma AŞ arasındaki servis yolunun, "park yasak" tabelalarına rağmen nakliye tırları tarafından sağlı sollu kapatıldığı, bu durumun hem öğrenci velilerini hem de kadın sürücüleri zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.
6 Ay Önce Dilekçe Verildi, Sonuç Alınamadı
Daha önce de benzer şikayetlerle yetkili kurumlara başvurduğunu belirten bir işletme sahibi, "6 ay önce dilekçe verdik ama değişen bir şey olmadı. Bugün yine bir vatandaşımızı kaybettik. Buraya acilen sinyalizasyon sistemi, MOBESE kameraları ve tır parkını engelleyecek duba çalışması yapılması gerekiyor," dedi.
Bölge Sakinlerinin Talepleri:
Kavşağa acil sinyalizasyon (trafik lambası) sistemi kurulması.
Hız denetimi için MOBESE ve radar sistemlerinin aktif edilmesi.
Servis yollarını işgal eden tırların engellenmesi için fiziksel bariyer (duba) çalışması
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
