ISPARTA'DA HACZE GİDEN AVUKATA SALDIRI! BARO TEPKİ GÖSTERDİ!

ISPARTA 16.10.2026 - 00:07, Güncelleme: 16.10.2026 - 00:07
 

ISPARTA'DA HACZE GİDEN AVUKATA SALDIRI! BARO TEPKİ GÖSTERDİ!

Isparta’da bir haciz işlemi sırasında avukata yönelik gerçekleştirilen fiziksel saldırı, Isparta Barosu’nun tepkisine neden oldu. Baro, saldırıyı şiddetle kınayarak sorumlular hakkında gerekli hukuki sürecin yürütülmesi için olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.
Isparta’da haciz işlemi sırasında bir avukata yönelik fiziksel saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Olayın ardından açıklama yapan Isparta Barosu, avukatlara yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini vurguladı. “HİÇBİR GEREKÇE ŞİDDETİ HAKLI GÖSTEREMEZ” Isparta Barosu tarafından yapılan açıklamada, avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirirken uyuşmazlığın tarafı değil, hukukun ve savunma hakkının temsilcisi olduğu belirtildi. Hukuki işlemler sırasında yaşanan anlaşmazlıkların sorumluluğunun görevini kanunlar çerçevesinde yerine getiren avukata yüklenemeyeceği ifade edilen açıklamada, hiçbir gerekçenin avukata yönelik şiddeti haklı gösteremeyeceği kaydedildi. BARO OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK Avukata yönelik saldırıların yalnızca meslek mensuplarının güvenliğini değil, savunma hakkını ve hukuk devletinin temel ilkelerini de hedef aldığına dikkat çeken Isparta Barosu, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yolunun şiddet değil, hukuk olduğunu vurguladı. Baro, saldırıya uğrayan avukata geçmiş olsun dileklerini ileterek sorumlular hakkında gerekli hukuki sürecin yürütülmesi ve meslektaşının haklarının korunması için konunun takipçisi olacaklarını duyurdu. Isparta Barosu açıklamasını, “Savunmaya yönelik şiddetin karşısında, hukukun ve meslektaşlarımızın yanındayız” mesajıyla tamamladı.  
Isparta’da bir haciz işlemi sırasında avukata yönelik gerçekleştirilen fiziksel saldırı, Isparta Barosu’nun tepkisine neden oldu. Baro, saldırıyı şiddetle kınayarak sorumlular hakkında gerekli hukuki sürecin yürütülmesi için olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Isparta’da haciz işlemi sırasında bir avukata yönelik fiziksel saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Olayın ardından açıklama yapan Isparta Barosu, avukatlara yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini vurguladı.
“HİÇBİR GEREKÇE ŞİDDETİ HAKLI GÖSTEREMEZ”
Isparta Barosu tarafından yapılan açıklamada, avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirirken uyuşmazlığın tarafı değil, hukukun ve savunma hakkının temsilcisi olduğu belirtildi.
Hukuki işlemler sırasında yaşanan anlaşmazlıkların sorumluluğunun görevini kanunlar çerçevesinde yerine getiren avukata yüklenemeyeceği ifade edilen açıklamada, hiçbir gerekçenin avukata yönelik şiddeti haklı gösteremeyeceği kaydedildi.
BARO OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK
Avukata yönelik saldırıların yalnızca meslek mensuplarının güvenliğini değil, savunma hakkını ve hukuk devletinin temel ilkelerini de hedef aldığına dikkat çeken Isparta Barosu, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yolunun şiddet değil, hukuk olduğunu vurguladı.
Baro, saldırıya uğrayan avukata geçmiş olsun dileklerini ileterek sorumlular hakkında gerekli hukuki sürecin yürütülmesi ve meslektaşının haklarının korunması için konunun takipçisi olacaklarını duyurdu.
Isparta Barosu açıklamasını, “Savunmaya yönelik şiddetin karşısında, hukukun ve meslektaşlarımızın yanındayız” mesajıyla tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.