Erkan Mumcu muhalefeti değerlendirdi HANGİSİNE TÜRKİYE EMANET EDİLİR
Erkan Mumcu muhalefeti değerlendirdi HANGİSİNE TÜRKİYE EMANET EDİLİR
Eski Bakan ve Milletvekili Erkan Mumcu, gazeteci Adem Metan’a verdiği röportajda Türk siyaset gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu. Geçmişteki krizlerden Türkiye’nin bölgesel rolüne kadar birçok konuyu değerlendiren Mumcu’nun sözleri, "siyasete geri mi dönüyor?" sorusunu akıllara getirdi.
"367 Krizi Bir Tezgah ve Kumpastı"
Türk siyasi tarihinin en tartışmalı dönemlerinden biri olan 2007 yılındaki 367 krizine değinen Erkan Mumcu, yaşanan süreci açık bir "tezgah" ve "kumpas" olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi gerektiğinin altını çizen Mumcu, dönemin vesayet odaklarına ve siyasi engellemelerine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Helalleşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkilerine ve temaslarına dair de konuşan Mumcu, kendisiyle iki kez yüz yüze ve birkaç kez telefonda görüştüklerini ifade etti. İki lider arasında karşılıklı helalleşme yaşandığını belirten Mumcu, Erdoğan’ı “olduğu gibi görünen bir dava adamı” sözleriyle tanımladı.
Muhalefete Sert Tepki: "Hanginize Türkiye Emanet Edilir?"
Mevcut muhalefet yapısını da sert bir dille eleştiren Erkan Mumcu, yöneltilen bir soru üzerine "Hangisine, hanginize Türkiye emanet edilir?" diyerek muhalefet partilerinin güven vermekten uzak olduğunu vurguladı.
Erkan Mumcu'nun geçmişin tecrübelerinden geleceğin siyasetine kadar geniş bir yelpazede sunduğu bu değerlendirmeler, kamuoyunda "yeni bir siyasi hamle mi geliyor?" tartışmalarını başlattı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
