ÇOCUĞU DOĞUR PARAYI KAP
ÇOCUĞU DOĞUR PARAYI KAP
Başvurular başladı: Çocuk doğuran kadına Tek seferde 5 bin lira yatırılacak
"Aile Yılı" kapsamında hayata geçirilen doğum yardımı başvuruları başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. İlk çocuğunu dünayaya getirenlere 5 bin lira, ikinci çocuğunu dünyaya getirenlere her ay 1.500 Tl, üçüncü çocuğunu getirenlere ise 5 yıl süre ile 5 bin lira çocuk yardımı yapılacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Yılı'nda hayata geçirilen doğum yardımlarına başvuruların, bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını duyurdu.
Ailelere ilk çocuktan itibaren verilecek doğum yardımlarını içeren düzenlemenin TBMM'den 27 Mart'ta geçtiğini belirten Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Aile Yılı Tanıtım Programımızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet kapısı üzerinden alınacak ancak e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizden başvuru konusunda destek alabilecek." İfadelerine yer verdi.
Doğum yardımlarının herhangi kriter gözetmeksizin yapılacağının altını çizen Göktaş, "Bu yardımlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerimiz yararlanacak. Buna göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımımız, ikinci çocuk için her ay 1500, üçüncü ve sonraki çocuklar için de her ay 5'er bin lira desteğimiz annelerimizin hesabına yatırılacak. Bu desteklerimiz, çocuklarımız 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek" açıklamasında bulundu
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.