AĞAÇLARI KIRMAYIN, SİRKE VE PEKMEZ YAPIN

ISPARTA 19.10.2026 - 22:58, Güncelleme: 19.10.2026 - 22:58
 

AĞAÇLARI KIRMAYIN, SİRKE VE PEKMEZ YAPIN

  ​Elma fiyatlarının düşük olmasından dert yanan üreticilere, ürünlerin değer altında satılmaması için alternatif işleme yöntemleri önerildi ​Bu yıl elma fiyatlarının beklentilerin altında kalması ve kg fiyatının 4 TL seviyelerine kadar gerilemesi üreticiyi zor durumda bıraktı. Tepki olarak ağaçlarına ve dallarına zarar veren üreticilere yönelik anlamlı bir çağrı geldi.  ​"Düşük Fiyata Fırsat Vermeyin" ​Şevket Özel yaptığı sosyal medya paylaşımında, elmanın hak ettiği değeri görmemesi nedeniyle ağaçların tahrip edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ürünlerin ziyan edilmek yerine katma değerli ürünlere dönüştürülmesini tavsiye eden Özel, şu ifadeleri kullandı:  ​"Elma bu yıl para etmedi diye dalını budağını kırmayın. Sirkesini yapın; hem doğal olur hem de ekonominize katkı sağlar. Sirkenin litresi en az 300 TL. Pekmezini yapın; kış geliyor, öksürüğün en iyi ilacı ve litresi yine en az 300 TL."   ​"Sirke Durdukça Güzelleşir" ​Tonlarca elması olan üreticilere kurtarabildikleri kadar ürünü işlemelerini öneren Özel, sirkenin uzun ömürlü bir ürün olduğuna dikkat çekerek:  ​"Sirke 50 sene dursa bozulmaz, aksine durdukça güzelleşir. 5 TL’ye satın almaya çalışanlara fırsat vermemek için bu alternatif bir yoldur. Seneye inşallah herkes hakkını alır." değerlendirmesinde bulundu.   ​Üreticilerin maliyet baskısı altında kaldığı bu dönemde, sirke ve pekmez gibi alternatif işleme yöntemleri hem elmanın ziyan olmasını engellemek hem de aile ekonomisine katma değer sağlamak adına önemli bir çıkış yolu olarak görülüyor.

 

​Elma fiyatlarının düşük olmasından dert yanan üreticilere, ürünlerin değer altında satılmaması için alternatif işleme yöntemleri önerildi

​Bu yıl elma fiyatlarının beklentilerin altında kalması ve kg fiyatının 4 TL seviyelerine kadar gerilemesi üreticiyi zor durumda bıraktı. Tepki olarak ağaçlarına ve dallarına zarar veren üreticilere yönelik anlamlı bir çağrı geldi. 

​"Düşük Fiyata Fırsat Vermeyin"

​Şevket Özel yaptığı sosyal medya paylaşımında, elmanın hak ettiği değeri görmemesi nedeniyle ağaçların tahrip edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ürünlerin ziyan edilmek yerine katma değerli ürünlere dönüştürülmesini tavsiye eden Özel, şu ifadeleri kullandı: 

​"Elma bu yıl para etmedi diye dalını budağını kırmayın. Sirkesini yapın; hem doğal olur hem de ekonominize katkı sağlar. Sirkenin litresi en az 300 TL. Pekmezini yapın; kış geliyor, öksürüğün en iyi ilacı ve litresi yine en az 300 TL."

 

​"Sirke Durdukça Güzelleşir"

​Tonlarca elması olan üreticilere kurtarabildikleri kadar ürünü işlemelerini öneren Özel, sirkenin uzun ömürlü bir ürün olduğuna dikkat çekerek: 

​"Sirke 50 sene dursa bozulmaz, aksine durdukça güzelleşir. 5 TL’ye satın almaya çalışanlara fırsat vermemek için bu alternatif bir yoldur. Seneye inşallah herkes hakkını alır." değerlendirmesinde bulundu.

 

​Üreticilerin maliyet baskısı altında kaldığı bu dönemde, sirke ve pekmez gibi alternatif işleme yöntemleri hem elmanın ziyan olmasını engellemek hem de aile ekonomisine katma değer sağlamak adına önemli bir çıkış yolu olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.