140 BİN TAŞERON İŞÇİNİN KADRO TALEBİ TBMM GÜNDEMİNDE
140 BİN TAŞERON İŞÇİNİN KADRO TALEBİ TBMM GÜNDEMİNDE
KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsleri), belediye şirketleri ve çeşitli kamu kurumlarında 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan taşeron işçiler için kritik bir adım atıldı. Yaklaşık 140 bin işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesi, verilen yeni bir soru önergesiyle yeniden meclis gündemine taşındı.
Bakan Işıkhan’a Yazılı Soru Önergesi
İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu. Anayasa'nın 98. maddesi uyarınca sunulan önergede Fırat, Bakan Işıkhan'a şu net soruyu yöneltti:
"Kapsam dışı kalan yaklaşık 140 bin taşeron işçisinin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesine ilişkin düzenleme hangi aşamada ve tam olarak ne zaman hayata geçirilecek?"
Geçmişteki Sözler Hatırlatıldı
Hatırlanacağı üzere, 2018 yılında yapılan düzenlemeyle yaklaşık 900 bin taşeron işçi kadroya geçirilmiş ancak KİT'ler ve belediye şirketlerindeki binlerce çalışan bu hakkın dışında kalmıştı. Milletvekili Celal Fırat verdiği önergede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın daha önce sarf ettiği, "Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık" şeklindeki ifadelerini de anımsattı.
Kadro bekleyen binlerce taşeron işçi ve ailelerinin gözü kulağı şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelecek resmi yanıta çevrilmiş durumda.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
