ADALET BAKANI TUNÇ AÇIKLADI

CANLI YAYIN 24.12.2023 - 11:17, Güncelleme: 25.12.2023 - 23:50
 

ADALET BAKANI TUNÇ AÇIKLADI

.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hem 2023 yılını yargı alanında değerlendirdi, hem de 2024 planlarıyla ilgili bilgiler verdi. Yargı paketinde yer alan ve hakim savcı adaylığını sona erdiren düzenlemeyle ilgili konuşan Bakan Tunç, yargı mensuplarının artık bir sınavla hakim ve savcı yardımcısı olarak görev alacağını söyledi. İlk sınavın bu hafta sonu gerçekleşeceğini belirten Bakan Tunç, "Artık hakim ve savcı adaylığı müessesesi olmayacak. Hakim, savcı yardımcılığı dönemi başladı. Yürürlük tarih itibarıyla da ilk sınavı bugün ve yarın oluyor. 2 yıl sürmeyecek, 3 yıl sürecek süreç. 1 yıl Adalet Akademisi'nde eğitim alıp, sınavları geçip, sonrasında da 2 yıl boyunca hakim ve savcılarımızın yanında yardımcılık yapacaklar. Yargısal kararlara imza atmayacaklar ama yargının özellikle usta çırak ilişkisi içinde, uzman hakimlerin yanında mesleğe hazırlanmış olacaklar" dedi. 'FAKÜLTEYİ BİTİRENLER DİREKT AVUKATLIK STAJINA BAŞLAYAMAYACAK' 2024 yılında hukuk mesleklerine giriş sınavının da hayata geçirileceğini anlatan Bakan Tunç, şöyle konuştu: "Hukuk fakültesini bitirenler direkt olarak avukatlık stajına başlayamayacak. Ön elemeden geçecekler. Avukatlık stajı başvurusu için hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanmaları lazım. Yine hakim ve savcı olmaları için de aynı sınavı kazanmaları gerekecek. Meslek öncesi, kürsüye çıkmadan daha donanımlı hazırlanmış olmalarını sağlayacağız."
.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hem 2023 yılını yargı alanında değerlendirdi, hem de 2024 planlarıyla ilgili bilgiler verdi. Yargı paketinde yer alan ve hakim savcı adaylığını sona erdiren düzenlemeyle ilgili konuşan Bakan Tunç, yargı mensuplarının artık bir sınavla hakim ve savcı yardımcısı olarak görev alacağını söyledi. İlk sınavın bu hafta sonu gerçekleşeceğini belirten Bakan Tunç, "Artık hakim ve savcı adaylığı müessesesi olmayacak. Hakim, savcı yardımcılığı dönemi başladı. Yürürlük tarih itibarıyla da ilk sınavı bugün ve yarın oluyor. 2 yıl sürmeyecek, 3 yıl sürecek süreç. 1 yıl Adalet Akademisi'nde eğitim alıp, sınavları geçip, sonrasında da 2 yıl boyunca hakim ve savcılarımızın yanında yardımcılık yapacaklar. Yargısal kararlara imza atmayacaklar ama yargının özellikle usta çırak ilişkisi içinde, uzman hakimlerin yanında mesleğe hazırlanmış olacaklar" dedi.

'FAKÜLTEYİ BİTİRENLER DİREKT AVUKATLIK STAJINA BAŞLAYAMAYACAK'

2024 yılında hukuk mesleklerine giriş sınavının da hayata geçirileceğini anlatan Bakan Tunç, şöyle konuştu:

"Hukuk fakültesini bitirenler direkt olarak avukatlık stajına başlayamayacak. Ön elemeden geçecekler. Avukatlık stajı başvurusu için hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanmaları lazım. Yine hakim ve savcı olmaları için de aynı sınavı kazanmaları gerekecek. Meslek öncesi, kürsüye çıkmadan daha donanımlı hazırlanmış olmalarını sağlayacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.