SDÜ’DEN GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DOKUN-DUY-ÖĞREN MODELİYLE FEN KAVRAMLARININ ÖĞRETİMİ

ISPARTA 30.04.2024 - 09:14, Güncelleme: 30.04.2024 - 11:16
 

SDÜ’DEN GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DOKUN-DUY-ÖĞREN MODELİYLE FEN KAVRAMLARININ ÖĞRETİMİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seraceddin Levent Zorluoğlu yürütücülüğünde geliştirilen “Sekizinci Sınıf Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi: Sci-Tutor Mobil Uygulaması ve Dokunsal Kitap” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Görme engelli öğrencilerin fen derslerinde yer alan kazanımları, akranlarıyla eşit şartlarda öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projede, yenilikçi öğretim teknoloji ve materyallerin geliştirilmesi ön görülüyor. Proje kapsamında görme engelli öğrencilerin ihtiyaçları ve öğretim programı kazanımları dikkate alınarak geliştirilecek olan mobil uygulama ve dokunsal kitap ile okul dışında öğretmenden bağımsız ve öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında bireysel olarak öğrenmeleri desteklenecek. Proje ekibinde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Demirer ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Kırboyun Tipi, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Aslan, Ankara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Savaş Takan, Atatürk Üniversitesi Dr. Arş. Gör. Dilek Teke araştırmacı olarak yer alıyor. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seraceddin Levent Zorluoğlu yürütücülüğünde geliştirilen “Sekizinci Sınıf Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi: Sci-Tutor Mobil Uygulaması ve Dokunsal Kitap” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Görme engelli öğrencilerin fen derslerinde yer alan kazanımları, akranlarıyla eşit şartlarda öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projede, yenilikçi öğretim teknoloji ve materyallerin geliştirilmesi ön görülüyor. Proje kapsamında görme engelli öğrencilerin ihtiyaçları ve öğretim programı kazanımları dikkate alınarak geliştirilecek olan mobil uygulama ve dokunsal kitap ile okul dışında öğretmenden bağımsız ve öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında bireysel olarak öğrenmeleri desteklenecek.

Proje ekibinde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Demirer ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Kırboyun Tipi, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Aslan, Ankara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Savaş Takan, Atatürk Üniversitesi Dr. Arş. Gör. Dilek Teke araştırmacı olarak yer alıyor. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.