UYGULAMALI TIBBİ SÜLÜK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ SONA ERDİ

ISPARTA 23.03.2023 - 13:14, Güncelleme: 23.03.2023 - 13:59
 

UYGULAMALI TIBBİ SÜLÜK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ SONA ERDİ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tıbbi Sülük Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde yürütülen ve 3.'ncüsü düzenlenen "Uygulamalı Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği" eğitimi 18-21 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 10 farklı şehirden 14 kursiyerin katılım sağladığı eğitim Üniversitemiz laboratuvarındaki etkinliklerin yanı sıra Isparta Belediyesi Mezbahanesi ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi Sülük Araştırma ve Üretim Merkezi'ne yapılan ziyaretlerle sürdürüldü. Bu eğitimle birlikte 2022'de başlatılan "Uygulamalı Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği" sertifikasyon programı kapsamında 56 kursiyere sertifika verilmiş oldu. Oldukça zorlu bir üretim sürecine sahip olan tıbbi sülük yetiştiriciliği alanında aldıkları eğitim sonrasında sertifika alan kursiyerler arz-talep ve sülüğün büyüklüğüne göre yıl boyunca 30 TL/adet gibi yüksek meblağlara kadar pazarlanabilen sülük üretiminden önemli düzeyde gelir elde etmeye başladı. Eğitim sonrasında alınan sertifika kursiyerlere yüksek ekonomik getiri sağlayacak bilgi ve tecrübe sağlamasının yanı sıra gün geçtikçe önemi artan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamasında önemli bir yer tutan tıbbi sülüklere yönelik üretim tesislerinin kuruluş ve genişletilmesi aşamasında hibe ve destek programlarına başvurularda sülük üretimindeki yetkinliği kanıtlayıcı belge olarak da işlev görüyor. 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tıbbi Sülük Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde yürütülen ve 3.'ncüsü düzenlenen "Uygulamalı Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği" eğitimi 18-21 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

10 farklı şehirden 14 kursiyerin katılım sağladığı eğitim Üniversitemiz laboratuvarındaki etkinliklerin yanı sıra Isparta Belediyesi Mezbahanesi ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi Sülük Araştırma ve Üretim Merkezi'ne yapılan ziyaretlerle sürdürüldü. Bu eğitimle birlikte 2022'de başlatılan "Uygulamalı Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği" sertifikasyon programı kapsamında 56 kursiyere sertifika verilmiş oldu. Oldukça zorlu bir üretim sürecine sahip olan tıbbi sülük yetiştiriciliği alanında aldıkları eğitim sonrasında sertifika alan kursiyerler arz-talep ve sülüğün büyüklüğüne göre yıl boyunca 30 TL/adet gibi yüksek meblağlara kadar pazarlanabilen sülük üretiminden önemli düzeyde gelir elde etmeye başladı. Eğitim sonrasında alınan sertifika kursiyerlere yüksek ekonomik getiri sağlayacak bilgi ve tecrübe sağlamasının yanı sıra gün geçtikçe önemi artan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamasında önemli bir yer tutan tıbbi sülüklere yönelik üretim tesislerinin kuruluş ve genişletilmesi aşamasında hibe ve destek programlarına başvurularda sülük üretimindeki yetkinliği kanıtlayıcı belge olarak da işlev görüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.