TARLALARDA YENİ İLAÇLAMA YÖNTEMİ

ISPARTA 30.04.2024 - 09:13, Güncelleme: 30.04.2024 - 11:16
 

TARLALARDA YENİ İLAÇLAMA YÖNTEMİ

Isparta’da çiftçiler, tarlalarında “Zirai İlaçlama Drone”nu kullanmaya başladı. Drone yöntemiyle; yakıt, ilaçtan ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, “Zirai İlaçlama Drone” ile yapılan işlemde yüzde 70’e yakın ilaç tasarrufu sağlandığını söyledi. Başkan Sarıpınar çiftçilerin, traktörle giremediği alanlara bu yöntemle, mahsül kaybı yaşanmadan ilaçlama yapılabileceğini belirtti. Başkan Sarıpınar; “Bu yöntemle sudan, zamandan ve ilaçtan tasarruf sağlıyoruz. 20-25 dekarlık bir alanı traktör ile ilaçlansa 600 litre su kullanılması gerekir. Drone yöntemi ile aynı alan 30 litre suyla ilaçlanabilir. Drone ile mahsul kaybının da önüne geçiliyor. Örnek olarak; dün drone ile yonca sulama işlemi yaptık. Traktörle yapılsa, bütün yoncalar ezilirdi. İlerleyen günlerde buğday ilaçlaması gerçekleştireceğiz. Arpalar başağını çıkardı. Tarlaya traktör girse mahsül kaybı yaşanabilir. Drone ile bu sorunların da önüne geçmiş oluyoruz. Genelde böcek ilacı uygulamasında bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Efdal ilaç uygulamasında zararlı olabileceği için kullanılmıyor.  Bu hizmeti odamıza kayıtlı çiftçilerimize 40 lira gibi cüzi bir fiyata uyguluyoruz. İlaçlama yaptırmak isteyen çiftçilerimiz, ziraat odamızı arayarak iletişime geçebilir” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

Isparta’da çiftçiler, tarlalarında “Zirai İlaçlama Drone”nu kullanmaya başladı. Drone yöntemiyle; yakıt, ilaçtan ve zamandan tasarruf sağlanıyor.

Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, “Zirai İlaçlama Drone” ile yapılan işlemde yüzde 70’e yakın ilaç tasarrufu sağlandığını söyledi. Başkan Sarıpınar çiftçilerin, traktörle giremediği alanlara bu yöntemle, mahsül kaybı yaşanmadan ilaçlama yapılabileceğini belirtti. Başkan Sarıpınar; “Bu yöntemle sudan, zamandan ve ilaçtan tasarruf sağlıyoruz. 20-25 dekarlık bir alanı traktör ile ilaçlansa 600 litre su kullanılması gerekir. Drone yöntemi ile aynı alan 30 litre suyla ilaçlanabilir. Drone ile mahsul kaybının da önüne geçiliyor. Örnek olarak; dün drone ile yonca sulama işlemi yaptık. Traktörle yapılsa, bütün yoncalar ezilirdi. İlerleyen günlerde buğday ilaçlaması gerçekleştireceğiz. Arpalar başağını çıkardı. Tarlaya traktör girse mahsül kaybı yaşanabilir. Drone ile bu sorunların da önüne geçmiş oluyoruz. Genelde böcek ilacı uygulamasında bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Efdal ilaç uygulamasında zararlı olabileceği için kullanılmıyor.  Bu hizmeti odamıza kayıtlı çiftçilerimize 40 lira gibi cüzi bir fiyata uyguluyoruz. İlaçlama yaptırmak isteyen çiftçilerimiz, ziraat odamızı arayarak iletişime geçebilir” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.