PROJE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

ISPARTA 18.01.2024 - 12:48, Güncelleme: 18.01.2024 - 15:15
 

PROJE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ece Söğüt ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Aydın tarafından geliştirilen “Akdeniz Bölgesi'nden Tarımsal Yan Ürünler ve Doğal Antimikrobiyaller İçeren Sürdürülebilir ve Yenilikçi Gıda Ambalajı (SuN4Med)” isimli proje desteklenmeye hak kazandı. Çok ortaklı uluslararası projelerin desteklendiği Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon İçin Ortaklık (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA)  Programı kapsamındaki SuN4Med projesi, gıdaların raf ömrünü uzatmayı, gıda israfını/kaybını azaltmayı ve biyolojik olarak parçalanabilir, antimikrobiyal gıda ambalajı ve kaplama materyalleri geliştirerek gıda güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Bu amaçlara ise döngüsel ekonomi (tarım-endüstri atıklarının değerlendirilmesi) ve sürdürülebilir kimya (eko-çözücülerin ve düşük enerji yatırımlarının kullanımı) yaklaşımlarıyla ulaşmayı planlıyor. Elde edilen biyokompozitlerin yeni nesil gıda ambalajlarında çok yönlü amaçlarla kullanımı bekleniyor. Projede; İspanya, Fransa, Tunus ve Fas’dan araştırma grupları ile farklı endüstriyel sektör grupları yer almakta olup uluslararası bir araştırma grubuyla çalışmalar yürütülecek. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ece Söğüt ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Aydın tarafından geliştirilen “Akdeniz Bölgesi'nden Tarımsal Yan Ürünler ve Doğal Antimikrobiyaller İçeren Sürdürülebilir ve Yenilikçi Gıda Ambalajı (SuN4Med)” isimli proje desteklenmeye hak kazandı.

Çok ortaklı uluslararası projelerin desteklendiği Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon İçin Ortaklık (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA)  Programı kapsamındaki SuN4Med projesi, gıdaların raf ömrünü uzatmayı, gıda israfını/kaybını azaltmayı ve biyolojik olarak parçalanabilir, antimikrobiyal gıda ambalajı ve kaplama materyalleri geliştirerek gıda güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Bu amaçlara ise döngüsel ekonomi (tarım-endüstri atıklarının değerlendirilmesi) ve sürdürülebilir kimya (eko-çözücülerin ve düşük enerji yatırımlarının kullanımı) yaklaşımlarıyla ulaşmayı planlıyor. Elde edilen biyokompozitlerin yeni nesil gıda ambalajlarında çok yönlü amaçlarla kullanımı bekleniyor. Projede; İspanya, Fransa, Tunus ve Fas’dan araştırma grupları ile farklı endüstriyel sektör grupları yer almakta olup uluslararası bir araştırma grubuyla çalışmalar yürütülecek. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.