OLUŞAN İLTİHAPLANMA VE TAŞLAR İÇİN AMELİYAT ÖNERİYORUZ

ISPARTA 14.09.2022 - 13:26, Güncelleme: 14.09.2022 - 13:26
 

OLUŞAN İLTİHAPLANMA VE TAŞLAR İÇİN AMELİYAT ÖNERİYORUZ

OLUŞAN İLTİHAPLANMA VE TAŞLAR İÇİN AMELİYAT ÖNERİYORUZ
Birçok çeşidi bulunan safra kesesi rahatsızlıkları hayati önem taşıyor. Çünkü bu rahatsızlıklar sarılık ve safra kesesi iltihaplanması gibi riskler taşıyabiliyor. Bulantı, ateş ve mide yanması belirtilerle kendisini gösteren safra kesesi rahatsızlıklarında ise uzmanlar ameliyat öneriyor. Midede yanma, karın bölgesinde şişkinlik ve hazımsızlık. Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız safra kesesi rahatsızlığınız olabilir. Safra kesesi rahatsızlıkları genellikle kadınlarda daha sık görülüyor. Safra kesesi rahatsızlıklarını ve bu rahatsızlıkların oluşturduğu risk faktörlerini Özel Meddem Hastanesi Genel Cerrahi Opr. Dr. Yusuf Akdeniz, anlattı. Çeşitli belirtilerle kendini gösteren safra kesesi rahatsızlıklarının ameliyatla tedavi edildiğini belirten Opr. Dr. Yusuf Akdeniz, ameliyat sonrası tedavi sürecini de şu şekilde anlattı. Opr. Dr. Yusuf Akdeniz; Safra kesesi problemleri özellikle Genel Cerrahinin en sık karşılaştığı hastalıklardan bir tanesi. Özellikle bayanlarda daha sık görüyoruz. Erkeklerden bir dörk kat daha fazla olmak üzere bayanlarda daha sık ama erkeklerde de görülüyor. Mide bağırsak şikayetleri şeklinde karşımıza çıkıyor. İşte midede ekşime, yanma, geğirme, ağza acı su gelmesi, karında şişkinlik, hazımsızlık gibi problemler ile karşımıza çıkıyor bu tip hastalar. Safra kesesi rahatsızlığı olanlar ya da safra kesesi taşları olan hastalarda bizim önerimiz genellikle ameliyat oluyor. Çünkü oluşabilecek riskler var. Bizim en çok karşılaştığımız risk safra kesesi iltihabı, safra kesesi taşlarına bağlı olarak. Bu taşlar oluşturduğu iltihap bazen acil cerrahi bile gerektirebiliyor. Hastalarda ateş, karın ağrısı, bulantı, kusma ile acil hastaneye yatırılmasını gerektiriyor. Bazen antibiyotik tedavisiyle birlikte bile bunları tedavi edemiyoruz ve ameliyat gerekiyor. Acil ameliyat gerekiyor. İkinci karşılaştığımız ve daha ciddi olan riski safra kesesindeki taşların safra yollarına düşüp sarılık yapma riski. Bu daha tehlikeli bir durum safra yollarına taşlar düştüğü zaman ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor hastalara. Safra kesesi taşı olan hastaya ameliyat öneriyoruz. Çünkü bu risklerle karşılaşmak yerine basit laparoskopik karnın içerisinde 2-3 tane delikle girerek bu ameliyatları rahatlıkla yapıyoruz. Laparoskopik yaptığımız için karın kaslarını kesmediğini için de hastalar ameliyat sonrası iyileşmeleri, toparlanmaları çok rahat oluyor. İşte bir gece hastanede yatıyor. 2-3 gün sonra da normal işlerine güçlerine dönebiliyor. 
OLUŞAN İLTİHAPLANMA VE TAŞLAR İÇİN AMELİYAT ÖNERİYORUZ

Birçok çeşidi bulunan safra kesesi rahatsızlıkları hayati önem taşıyor. Çünkü bu rahatsızlıklar sarılık ve safra kesesi iltihaplanması gibi riskler taşıyabiliyor. Bulantı, ateş ve mide yanması belirtilerle kendisini gösteren safra kesesi rahatsızlıklarında ise uzmanlar ameliyat öneriyor.

Midede yanma, karın bölgesinde şişkinlik ve hazımsızlık. Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız safra kesesi rahatsızlığınız olabilir. Safra kesesi rahatsızlıkları genellikle kadınlarda daha sık görülüyor. Safra kesesi rahatsızlıklarını ve bu rahatsızlıkların oluşturduğu risk faktörlerini Özel Meddem Hastanesi Genel Cerrahi Opr. Dr. Yusuf Akdeniz, anlattı. Çeşitli belirtilerle kendini gösteren safra kesesi rahatsızlıklarının ameliyatla tedavi edildiğini belirten Opr. Dr. Yusuf Akdeniz, ameliyat sonrası tedavi sürecini de şu şekilde anlattı.

Opr. Dr. Yusuf Akdeniz; Safra kesesi problemleri özellikle Genel Cerrahinin en sık karşılaştığı hastalıklardan bir tanesi. Özellikle bayanlarda daha sık görüyoruz. Erkeklerden bir dörk kat daha fazla olmak üzere bayanlarda daha sık ama erkeklerde de görülüyor.

Mide bağırsak şikayetleri şeklinde karşımıza çıkıyor. İşte midede ekşime, yanma, geğirme, ağza acı su gelmesi, karında şişkinlik, hazımsızlık gibi problemler ile karşımıza çıkıyor bu tip hastalar. Safra kesesi rahatsızlığı olanlar ya da safra kesesi taşları olan hastalarda bizim önerimiz genellikle ameliyat oluyor. Çünkü oluşabilecek riskler var. Bizim en çok karşılaştığımız risk safra kesesi iltihabı, safra kesesi taşlarına bağlı olarak. Bu taşlar oluşturduğu iltihap bazen acil cerrahi bile gerektirebiliyor. Hastalarda ateş, karın ağrısı, bulantı, kusma ile acil hastaneye yatırılmasını gerektiriyor. Bazen antibiyotik tedavisiyle birlikte bile bunları tedavi edemiyoruz ve ameliyat gerekiyor. Acil ameliyat gerekiyor. İkinci karşılaştığımız ve daha ciddi olan riski safra kesesindeki taşların safra yollarına düşüp sarılık yapma riski. Bu daha tehlikeli bir durum safra yollarına taşlar düştüğü zaman ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor hastalara. Safra kesesi taşı olan hastaya ameliyat öneriyoruz. Çünkü bu risklerle karşılaşmak yerine basit laparoskopik karnın içerisinde 2-3 tane delikle girerek bu ameliyatları rahatlıkla yapıyoruz. Laparoskopik yaptığımız için karın kaslarını kesmediğini için de hastalar ameliyat sonrası iyileşmeleri, toparlanmaları çok rahat oluyor. İşte bir gece hastanede yatıyor. 2-3 gün sonra da normal işlerine güçlerine dönebiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.