İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

ISPARTA 24.04.2023 - 10:26, Güncelleme: 24.04.2023 - 10:26
 

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmelerin, 2022 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini en geç 30 Nisan tarihine kadar, 30 Nisan tarihinin de Pazar gününe, 1 Mayıs tarihinin ise İşçi Bayramına denk gelmesi nedeniyle 2 Mayıs 2023 saat 23.59’a kadar doldurması gerektiğini, doldurmayan sanayicilere idari para cezası uygulanacağını söyledi. İl Müdürü Tufan Uysal, sanayicilere Yıllık İşletme Cetvelinin doldurulması ile ilgili uyarılarda bulundu. Uysal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizdeki Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin 2022 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini, 2 Mayıs 2023 günü saat 24:00’a kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından veya e-devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. 2022 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar girmeyen işletmelere İdari Para Cezası 5.252,00 (beşbinikiyüzelliiki) TL uygulanacaktır. Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2021 yılı ve belge tarihindeki gün-ay dikkate alınarak vize işlemleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından veya e- devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacaklardır. Ayrıca 6948 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi gereği işletmenin bilgilerinde değişiklik olması (adres, unvan, kapasite bilgisi değişikliği vb.) veya işletmenin kapatılması veya üretim faaliyetinin durdurulması ve iptal edilen belgenin yeniden aktifleştirilmesi durumunda 1 (bir) ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (SSBS) üzerinden gerekli değişikliklerin yapılarak İl Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir. Yine; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1’inci maddesinde yapılan tanım ve Sanayi Sicil Tebliğinin 12’nci maddesinde belirtilen ürün sınıflaması esas alınarak işletmelerin sanayi siciline kayıt zorunluluğu bulunmaktadır. İşletmelerin üretime başlama tarihinden itibaren 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olmaları gerekmektedir. Sanayi siciline tescilini yaptırmamış olan işyeri ve işletmeler için 2023 yılı içerisinde uygulanacak idari para ceza miktarı 5.252,00 (beşbinikiyüzelliiki) TL.’dir. Bakanlığımız bünyesinde 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 409/A maddesine istinaden Döner Sermaye İşletmesi kurulmuş olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 03.09.2021 tarihli ve 31587 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.  

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmelerin, 2022 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini en geç 30 Nisan tarihine kadar, 30 Nisan tarihinin de Pazar gününe, 1 Mayıs tarihinin ise İşçi Bayramına denk gelmesi nedeniyle 2 Mayıs 2023 saat 23.59’a kadar doldurması gerektiğini, doldurmayan sanayicilere idari para cezası uygulanacağını söyledi.

İl Müdürü Tufan Uysal, sanayicilere Yıllık İşletme Cetvelinin doldurulması ile ilgili uyarılarda bulundu. Uysal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizdeki Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin 2022 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini, 2 Mayıs 2023 günü saat 24:00’a kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından veya e-devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. 2022 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar girmeyen işletmelere İdari Para Cezası 5.252,00 (beşbinikiyüzelliiki) TL uygulanacaktır.

Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2021 yılı ve belge tarihindeki gün-ay dikkate alınarak vize işlemleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından veya e- devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacaklardır.

Ayrıca 6948 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi gereği işletmenin bilgilerinde değişiklik olması (adres, unvan, kapasite bilgisi değişikliği vb.) veya işletmenin kapatılması veya üretim faaliyetinin durdurulması ve iptal edilen belgenin yeniden aktifleştirilmesi durumunda 1 (bir) ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (SSBS) üzerinden gerekli değişikliklerin yapılarak İl Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir.

Yine; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1’inci maddesinde yapılan tanım ve Sanayi Sicil Tebliğinin 12’nci maddesinde belirtilen ürün sınıflaması esas alınarak işletmelerin sanayi siciline kayıt zorunluluğu bulunmaktadır. İşletmelerin üretime başlama tarihinden itibaren 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olmaları gerekmektedir. Sanayi siciline tescilini yaptırmamış olan işyeri ve işletmeler için 2023 yılı içerisinde uygulanacak idari para ceza miktarı 5.252,00 (beşbinikiyüzelliiki) TL.’dir.

Bakanlığımız bünyesinde 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 409/A maddesine istinaden Döner Sermaye İşletmesi kurulmuş olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 03.09.2021 tarihli ve 31587 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.