ZAMLAR YAĞMUR GİBİ GELİYOR

Ekonomi 02.07.2025 - 23:44, Güncelleme: 02.07.2025 - 23:44
 

ZAMLAR YAĞMUR GİBİ GELİYOR

Türkiye'de milyonlar bugün açıklanacak enflasyon rakamlarına kilitlendi. Memur, emekli maaşlarına gelecek zammın ötesinde birçok kalemi etkileyen artışlar meydana gelecek. ÖTV artışıyla birlikte benzine 2 lira 10 kuruş, motorine 1 lira 97 kuruş, LPG'ye 1 lira 61 kuruş zam gelmesi beklenirken, sigaranın paket fiyatına ise 10 lira civarında zam geleceği iddia ediliyor.
Herkes 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı. Memur, emekli maaşlarına gelecek zammın ötesinde birçok kalemi etkileyen artışlar meydana gelecek. 65 yaş aylığından engelli maaşına, kıdem tazminat tavanından bedelli askerlik ücretinin yanı sıra, akaryakıt, alkollü içecek ve sigara fiyatlarında da değişiklik yaşanacak. ARTIŞ OTOMATİK OLARAK GERÇEKLEŞECEK Yarın açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte Özel Tüketim Vergisi'nde yaşanacak olan artış otomatik olarak gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili farklı bir karar almaması durumunda ÖTV artışları anında fiyatlara yansıyacak. AKARYAKITA OKKALI ZAM YOLDA Akaryakıt ürünlerinden benzin, motorin ve LPG'ye otomatik zam geçişi olacak. 6 aylık Yİ-ÜFE'nin yüzde 14.61 olması tahminine göre, benzine 2 lira 10 kuruş, motorine 1 lira 97 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 61 kuruş zam gelmesi bekleniyor. SİGARADA 10 LİRALIK FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR Sigaranın bir paketine fiyatına göre 8-10 lira arasında zam yansımasının gerçekleşmesi bekleniyor. ÖTV artışı alkollü içeceklerde de geçerli olacak. Buna göre bir litre rakıdaki 1365,72 lira olan ÖTV, yüzde 14.61 oranında artması halinde 199.5 lira zam görecek ve 1565 liraya çıkacak. Başka bir deyişle yüzde 45 alkol oranına sahip bir rakının 704 lirası ÖTV olacak.
Türkiye'de milyonlar bugün açıklanacak enflasyon rakamlarına kilitlendi. Memur, emekli maaşlarına gelecek zammın ötesinde birçok kalemi etkileyen artışlar meydana gelecek. ÖTV artışıyla birlikte benzine 2 lira 10 kuruş, motorine 1 lira 97 kuruş, LPG'ye 1 lira 61 kuruş zam gelmesi beklenirken, sigaranın paket fiyatına ise 10 lira civarında zam geleceği iddia ediliyor.

Herkes 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı. Memur, emekli maaşlarına gelecek zammın ötesinde birçok kalemi etkileyen artışlar meydana gelecek. 65 yaş aylığından engelli maaşına, kıdem tazminat tavanından bedelli askerlik ücretinin yanı sıra, akaryakıt, alkollü içecek ve sigara fiyatlarında da değişiklik yaşanacak.

ARTIŞ OTOMATİK OLARAK GERÇEKLEŞECEK

Yarın açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte Özel Tüketim Vergisi'nde yaşanacak olan artış otomatik olarak gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili farklı bir karar almaması durumunda ÖTV artışları anında fiyatlara yansıyacak.

AKARYAKITA OKKALI ZAM YOLDA

Akaryakıt ürünlerinden benzin, motorin ve LPG'ye otomatik zam geçişi olacak. 6 aylık Yİ-ÜFE'nin yüzde 14.61 olması tahminine göre, benzine 2 lira 10 kuruş, motorine 1 lira 97 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 61 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

SİGARADA 10 LİRALIK FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

Sigaranın bir paketine fiyatına göre 8-10 lira arasında zam yansımasının gerçekleşmesi bekleniyor. ÖTV artışı alkollü içeceklerde de geçerli olacak. Buna göre bir litre rakıdaki 1365,72 lira olan ÖTV, yüzde 14.61 oranında artması halinde 199.5 lira zam görecek ve 1565 liraya çıkacak. Başka bir deyişle yüzde 45 alkol oranına sahip bir rakının 704 lirası ÖTV olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.