MİLLET İRADESİ DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR

ISPARTA 30.03.2026 - 12:21, Güncelleme: 30.03.2026 - 12:21
 

MİLLET İRADESİ DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada hem torba yasa yöntemini hem de ekonomik politikaları sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasına Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasında şehit olan Ispartalı Hava Savunma Binbaşı Sinan Taştekin ile ASELSAN personelleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can’ı anarak başlayan Halıcı, ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Yalım Halıcı’nın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde; TORBA YASA YÖNTEMİ İSTİSNA OLMALIYKEN KURAL OLDU Halıcı, görüşülen düzenlemenin iktidarın sıkça başvurduğu torba kanun yöntemiyle Meclis’e getirildiğini belirterek, bunun demokratik süreçleri zayıflattığını söyledi. Torba yasaların istisnai olması gerektiğini vurgulayan Halıcı, “Bu yöntemi kural haline getirerek Meclisi, yani millet iradesini devre dışı bırakıyorsunuz” dedi. Aynı maddelerin kısa süre içinde tekrar tekrar değiştirildiğine dikkat çeken Halıcı, bunun yasa yapım sürecindeki plansızlığın göstergesi olduğunu ifade etti. DEVLET CİDDİYETİ YAPBOZLA OLMAZ İktidara yönelik eleştirilerini sertleştiren Halıcı, “Yasalar sizin elinizde bir yapboz oyununa dönüşmüştür. Devlet ciddiyeti yapbozla olmaz, ülke yönetimi deneme tahtası değildir” diye konuştu. Halıcı, hükümetin hatalarını torba yasalarla düzeltmeye çalıştığını savunarak, “Bu anlayış iş bilmezliğin, az iş çok laf rejiminin ve tek adam anlayışının sonucudur” ifadelerini kullandı.   SAVAŞTAKİ ÜLKELER BİLE ETİ BİZDEN DAHA UCUZA YİYOR   Ekonomik tabloya da değinen Halıcı, Türkiye’de gıda enflasyonunun zirvede olduğunu belirtti. Vatandaşın savaş halindeki ülkelerden bile daha pahalı et tüketmek zorunda kaldığını söyleyen Halıcı, yüksek enerji faturaları ve barınma sorununa dikkat çekti.   MUHALEFET VE UZMANLAR YASA SÜREÇLERİNE DAHİL EDİLMİYOR   Halıcı, düzenleme hazırlanırken muhalefetin, ticaret odalarının ve uzmanların görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Muhalefet dinleniyor mu? Hayır. Uzmanlar sürece dahil ediliyor mu? Hayır” dedi. Çözüm olarak ise gerçek üretim ve katma değer şartının aranması ve transfer fiyatlandırmasının sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti.   ISPARTA KAYBEDERSE TÜRKİYE KAZANAMAZ   Konuşmasında Isparta’ya da özel bir parantez açan Halıcı, kentin Batı Akdeniz’in en fakir ili haline geldiğini söyledi. Altyapı eksiklikleri, göç ve tarımda yaşanan sorunlara dikkat çeken Halıcı, don felaketi yaşayan çiftçilerin yeterli destek alamadığını söyledi. Isparta için hazırlanan serbest bölge projesine destek çağrısı yapan Halıcı, “Yatırımcı bekliyoruz. Isparta kaybederse Türkiye kazanamaz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada hem torba yasa yöntemini hem de ekonomik politikaları sert sözlerle eleştirdi.

Konuşmasına Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasında şehit olan Ispartalı Hava Savunma Binbaşı Sinan Taştekin ile ASELSAN personelleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can’ı anarak başlayan Halıcı, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

Yalım Halıcı’nın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde;

TORBA YASA YÖNTEMİ İSTİSNA OLMALIYKEN KURAL OLDU

Halıcı, görüşülen düzenlemenin iktidarın sıkça başvurduğu torba kanun yöntemiyle Meclis’e getirildiğini belirterek, bunun demokratik süreçleri zayıflattığını söyledi. Torba yasaların istisnai olması gerektiğini vurgulayan Halıcı, “Bu yöntemi kural haline getirerek Meclisi, yani millet iradesini devre dışı bırakıyorsunuz” dedi. Aynı maddelerin kısa süre içinde tekrar tekrar değiştirildiğine dikkat çeken Halıcı, bunun yasa yapım sürecindeki plansızlığın göstergesi olduğunu ifade etti.

DEVLET CİDDİYETİ YAPBOZLA OLMAZ

İktidara yönelik eleştirilerini sertleştiren Halıcı, “Yasalar sizin elinizde bir yapboz oyununa dönüşmüştür. Devlet ciddiyeti yapbozla olmaz, ülke yönetimi deneme tahtası değildir” diye konuştu. Halıcı, hükümetin hatalarını torba yasalarla düzeltmeye çalıştığını savunarak, “Bu anlayış iş bilmezliğin, az iş çok laf rejiminin ve tek adam anlayışının sonucudur” ifadelerini kullandı.

 

SAVAŞTAKİ ÜLKELER BİLE ETİ BİZDEN DAHA UCUZA YİYOR

 

Ekonomik tabloya da değinen Halıcı, Türkiye’de gıda enflasyonunun zirvede olduğunu belirtti. Vatandaşın savaş halindeki ülkelerden bile daha pahalı et tüketmek zorunda kaldığını söyleyen Halıcı, yüksek enerji faturaları ve barınma sorununa dikkat çekti.

 

MUHALEFET VE UZMANLAR YASA SÜREÇLERİNE DAHİL EDİLMİYOR

 

Halıcı, düzenleme hazırlanırken muhalefetin, ticaret odalarının ve uzmanların görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Muhalefet dinleniyor mu? Hayır. Uzmanlar sürece dahil ediliyor mu? Hayır” dedi. Çözüm olarak ise gerçek üretim ve katma değer şartının aranması ve transfer fiyatlandırmasının sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

 

ISPARTA KAYBEDERSE TÜRKİYE KAZANAMAZ

 

Konuşmasında Isparta’ya da özel bir parantez açan Halıcı, kentin Batı Akdeniz’in en fakir ili haline geldiğini söyledi. Altyapı eksiklikleri, göç ve tarımda yaşanan sorunlara dikkat çeken Halıcı, don felaketi yaşayan çiftçilerin yeterli destek alamadığını söyledi. Isparta için hazırlanan serbest bölge projesine destek çağrısı yapan Halıcı, “Yatırımcı bekliyoruz. Isparta kaybederse Türkiye kazanamaz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.