EĞİRDİR GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYOR: KARATEPE YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN YENİ MERKEZİ OLUYOR!
EĞİRDİR GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYOR: KARATEPE YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN YENİ MERKEZİ OLUYOR!
Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, ilçeyi doğa sporlarının başkenti yapma yolunda dev bir adım attı. Karatepe, 270 derecelik eşsiz atlayış açısıyla Türkiye’nin yeni yamaç paraşütü rotası olarak tescillendi.
Eğirdir’in turizm potansiyelini canlandırmak ve spor turizminde marka haline getirmek isteyen Belediye Başkanı Mustafa Özer, uzun süredir takibini yaptığı "Karatepe Yamaç Paraşütü" projesinde mutlu sona ulaşıldığını müjdeledi.
Dört Bakanlıktan Onay Çıktı
Projenin hayata geçirilmesi için titizlikle yürütülen bürokratik süreç tamamlandı. Başkan Özer; Gençlik ve Spor, Tarım ve Orman, Millî Savunma ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları ile yapılan görüşmeler neticesinde gerekli tüm resmi izinlerin alındığını belirtti.
Karatepe’nin Farkı: 270 Derecelik Görüş Açısı
Karatepe’yi diğer parkurlardan ayıran en büyük özellik, yamaç paraşütü sporcularına sunduğu 270 derecelik geniş atlayış açısı. Bu avantaj, bölgeyi hem profesyonel sporcular hem de hobi uçuşu yapmak isteyenler için Türkiye’nin en cazip merkezlerinden biri haline getirecek.
Başkan Özer;"Bu vizyon yalnızca Eğirdir’e değil, tüm bölgemize değer katacak. Eğirdir Belediyespor bünyesinde yamaç paraşütü faaliyetlerine çok yakında başlıyoruz. Eğirdir’imize hayırlı olsun. “dedi.
Eğirdir Belediyespor Sahaya İniyor
Sadece pist alanıyla sınırlı kalmayan proje kapsamında, Eğirdir Belediyespor bünyesinde yamaç paraşütü branşı açılıyor. Bu sayede bölgedeki gençler ve spor tutkunları, profesyonel eğitim alarak gökyüzüyle buluşma fırsatı yakalayacak.
Bu gelişme, Eğirdir Gölü'nün muazzam manzarasını kuş bakışı izlemek isteyen binlerce turisti bölgeye çekerek yerel ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
