BAKANLIK ÜRETİCİLERİ DON'A KARŞI UYARDI!

ISPARTA 07.04.2026 - 23:32, Güncelleme: 07.04.2026 - 23:32
 

BAKANLIK ÜRETİCİLERİ DON'A KARŞI UYARDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7-11 Nisan tarihleri arasında bazı bölgelerde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı üreticileri uyardı. Yapılan açıklamada, söz konusu tarihler arasında tarımsal faaliyetler açısından zirai don riski oluşabileceği belirtildi. Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 7-11 Nisan 2026 tarihleri arasında ülkemizin belli yerlerinde yaşanacak olumsuz hava koşulları, tarımsal faaliyetler için de risk oluşturmaktadır. Bu kapsamda, tarımsal üretim faaliyetlerinin sürekliliğinin korunması ve olası kayıpların asgari düzeye indirilmesi amacıyla, üreticilerimizin zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, olası olumsuzluklardan etkilenen üreticilerin gerekli tespitlerin yapılabilmesi için bağlı bulundukları Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri ile ivedilikle iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı. Tarım sigortası bulunan üreticilerin ise hasar ihbarları için vakit kaybetmeden TARSİM kanallarına başvurmaları istendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, üretim sürecinin her aşamasında olduğu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tüm imkânlarıyla üreticilerin yanında olmaya devam edeceğini bildirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7-11 Nisan tarihleri arasında bazı bölgelerde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı üreticileri uyardı.

Yapılan açıklamada, söz konusu tarihler arasında tarımsal faaliyetler açısından zirai don riski oluşabileceği belirtildi.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 7-11 Nisan 2026 tarihleri arasında ülkemizin belli yerlerinde yaşanacak olumsuz hava koşulları, tarımsal faaliyetler için de risk oluşturmaktadır.

Bu kapsamda, tarımsal üretim faaliyetlerinin sürekliliğinin korunması ve olası kayıpların asgari düzeye indirilmesi amacıyla, üreticilerimizin zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, olası olumsuzluklardan etkilenen üreticilerin gerekli tespitlerin yapılabilmesi için bağlı bulundukları Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri ile ivedilikle iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı.

Tarım sigortası bulunan üreticilerin ise hasar ihbarları için vakit kaybetmeden TARSİM kanallarına başvurmaları istendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretim sürecinin her aşamasında olduğu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tüm imkânlarıyla üreticilerin yanında olmaya devam edeceğini bildirdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.