BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU: O ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN KADINLARA ÜÇ MAAŞ VE İKİ PRİM DESTEĞİ!

ISPARTA 04.07.2026 - 00:38, Güncelleme: 04.07.2026 - 00:38
 

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU: O ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN KADINLARA ÜÇ MAAŞ VE İKİ PRİM DESTEĞİ!

​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın istihdamını ve aile yapısını desteklemeye yönelik önemli bir iş birliğinin detaylarını paylaştı. Bakan Göktaş, MÜSİAD ile gerçekleştirilen ortak çalışma kapsamında, bünyedeki şirketlerde çalışan kadınlara yönelik maddi destek uygulamalarının devreye alındığını açıkladı.
​MÜSİAD Bünyesindeki 1163 Şirkete Çağrı Yapıldı Geçmiş yıllara kıyasla kadınların karar alma mekanizmalarındaki rolünün arttığına dikkat çeken Bakan Göktaş, 2002 yılında yüzde 4 seviyesinde olan kadın milletvekili oranını hatırlatarak güncel gelişmelere vurgu yaptı. Kadın çalışanları desteklemek adına iş dünyasıyla omuz omuza verdiklerini belirten Göktaş, "MÜSİAD bünyesindeki 1163 şirketin tamamına katılım çağrısı yaptık" dedi. ​Evlenene 3 Maaş, Çocuk Sahibine 2 Maaş Prim Projenin detaylarını aktaran Bakan Göktaş, kadın çalışanların hayatın dönüm noktalarında yalnız bırakılmadığını ifade etti. Şirketlerin kendi bünyelerinde başlattığı yeni uygulamaya dair şu bilgileri verdi: "Kendi bünyelerindeki çalışanlara evlenmeleri halinde 3 maaş destek, çocuk sahibi olmaları halinde ise 2 maaş prim uygulaması başlattık." ​2 Bin Genç Destekten Faydalandı Uygulamanın sahada hızla karşılık bulduğunu ve genç çiftlere can suyu olduğunu belirten Göktaş, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin yeni evlenen gencin bu özel destek paketlerinden yararlandığını müjdeledi. Aile birliğini güçlendirmeyi ve iş hayatındaki kadınları teşvik etmeyi amaçlayan bu uygulamanın önümüzdeki süreçte de genişleyerek devam etmesi bekleniyor.
​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın istihdamını ve aile yapısını desteklemeye yönelik önemli bir iş birliğinin detaylarını paylaştı. Bakan Göktaş, MÜSİAD ile gerçekleştirilen ortak çalışma kapsamında, bünyedeki şirketlerde çalışan kadınlara yönelik maddi destek uygulamalarının devreye alındığını açıkladı.

​MÜSİAD Bünyesindeki 1163 Şirkete Çağrı Yapıldı

Geçmiş yıllara kıyasla kadınların karar alma mekanizmalarındaki rolünün arttığına dikkat çeken Bakan Göktaş, 2002 yılında yüzde 4 seviyesinde olan kadın milletvekili oranını hatırlatarak güncel gelişmelere vurgu yaptı. Kadın çalışanları desteklemek adına iş dünyasıyla omuz omuza verdiklerini belirten Göktaş, "MÜSİAD bünyesindeki 1163 şirketin tamamına katılım çağrısı yaptık" dedi.

​Evlenene 3 Maaş, Çocuk Sahibine 2 Maaş Prim

Projenin detaylarını aktaran Bakan Göktaş, kadın çalışanların hayatın dönüm noktalarında yalnız bırakılmadığını ifade etti. Şirketlerin kendi bünyelerinde başlattığı yeni uygulamaya dair şu bilgileri verdi:

"Kendi bünyelerindeki çalışanlara evlenmeleri halinde 3 maaş destek, çocuk sahibi olmaları halinde ise 2 maaş prim uygulaması başlattık."

​2 Bin Genç Destekten Faydalandı

Uygulamanın sahada hızla karşılık bulduğunu ve genç çiftlere can suyu olduğunu belirten Göktaş, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin yeni evlenen gencin bu özel destek paketlerinden yararlandığını müjdeledi. Aile birliğini güçlendirmeyi ve iş hayatındaki kadınları teşvik etmeyi amaçlayan bu uygulamanın önümüzdeki süreçte de genişleyerek devam etmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.