ENGELSİZ EĞİRDİR PROJESİ TÜBİTAK’TAN İKİNCİ KEZ DESTEK ALDI

CANLI YAYIN 07.02.2024 - 09:29, Güncelleme: 08.02.2024 - 18:59
 

ENGELSİZ EĞİRDİR PROJESİ TÜBİTAK’TAN İKİNCİ KEZ DESTEK ALDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Polat yürütücülüğünde geliştirilen “Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı-II” projesi, ikinci kez TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında, 14 üniversiteden 24 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve 4 üniversiteden alanında uzman 8 öğretim üyesinin paydaşlık ettiği proje “şehir ve bölge planlama”, “mimarlık” ve “peyzaj mimarlığı” olmak üzere üç ayrı disiplin bir araya geldi. Proje, ülkemizde sosyal hayatın içerisinde yaşam mücadelesi sürdüren yaklaşık 10 milyon engelli bireyin toplumun önemli ve etkin unsurları arasında yer aldığı gerçeğinden yola çıkarak hazırlandı. Proje çıktılarıyla Eğirdir ölçeğinden başlayarak Türkiye’nin diğer kentlerine yenilikçi çözüm önerileri getirildi. Proje bünyesinde Engelsiz, Erişilebilir ve Engelsiz Tasarım [3E Tasarım] yaklaşımı uygulamalı olarak yapıldı. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Polat yürütücülüğünde geliştirilen “Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı-II” projesi, ikinci kez TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, 14 üniversiteden 24 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve 4 üniversiteden alanında uzman 8 öğretim üyesinin paydaşlık ettiği proje “şehir ve bölge planlama”, “mimarlık” ve “peyzaj mimarlığı” olmak üzere üç ayrı disiplin bir araya geldi. Proje, ülkemizde sosyal hayatın içerisinde yaşam mücadelesi sürdüren yaklaşık 10 milyon engelli bireyin toplumun önemli ve etkin unsurları arasında yer aldığı gerçeğinden yola çıkarak hazırlandı. Proje çıktılarıyla Eğirdir ölçeğinden başlayarak Türkiye’nin diğer kentlerine yenilikçi çözüm önerileri getirildi. Proje bünyesinde Engelsiz, Erişilebilir ve Engelsiz Tasarım [3E Tasarım] yaklaşımı uygulamalı olarak yapıldı. SDÜ BASIN / BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.