KURAK GÜNLERDE YABAN HAYVANLARINA CAN SUYU

CANLI YAYIN 29.09.2025 - 21:50, Güncelleme: 01.10.2025 - 09:06
 

KURAK GÜNLERDE YABAN HAYVANLARINA CAN SUYU

Isparta’da kurak geçen günlerde yaban hayvanları için doğaya ahşap su yalakları yerleştirildi. DKMP ekipleri, boşa akan doğal suları tespit ederek can suyu haline getirdi. Isparta’da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, kurak geçen günlerde yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak amacıyla doğaya ahşap su yalakları yerleştirdi. Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği ekipleri tarafından doğal malzemelerle imal edilen yalaklar, boşa akan kaynak sularının yüzeye çıkarıldığı bölgelere kuruldu. DKMP Isparta Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son günlerde artan sıcaklıklar ve yağışsız geçen mevsim nedeniyle su bulmakta zorlanan yaban hayvanları için sahada çalışma yürüttü. Bu kapsamda, arazide tespit edilen boşa akan doğal su kaynakları yüzeye çıkarıldı. Ardından Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği personeli tarafından tamamen doğal malzemelerle hazırlanan ahşap su yalakları bu bölgelere yerleştirildi. Çalışmanın, hem ekosistemin devamlılığına katkı sağlamak hem de yaban hayatının sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla yapıldığı belirtildi.  

Isparta’da kurak geçen günlerde yaban hayvanları için doğaya ahşap su yalakları yerleştirildi. DKMP ekipleri, boşa akan doğal suları tespit ederek can suyu haline getirdi.

Isparta’da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, kurak geçen günlerde yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak amacıyla doğaya ahşap su yalakları yerleştirdi. Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği ekipleri tarafından doğal malzemelerle imal edilen yalaklar, boşa akan kaynak sularının yüzeye çıkarıldığı bölgelere kuruldu.

DKMP Isparta Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son günlerde artan sıcaklıklar ve yağışsız geçen mevsim nedeniyle su bulmakta zorlanan yaban hayvanları için sahada çalışma yürüttü. Bu kapsamda, arazide tespit edilen boşa akan doğal su kaynakları yüzeye çıkarıldı. Ardından Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği personeli tarafından tamamen doğal malzemelerle hazırlanan ahşap su yalakları bu bölgelere yerleştirildi.

Çalışmanın, hem ekosistemin devamlılığına katkı sağlamak hem de yaban hayatının sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla yapıldığı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.