HELAL OLSUN BAŞKAN SANA!

SPOR 07.08.2017 - 17:45, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

HELAL OLSUN BAŞKAN SANA!

Bu yıl yapılan Kırkpınarın final güreşçileri Isparta’daki güreşlerde finale çıkamadan elendiler.. Yeni başpehlivan Isparta Senirkent / Büyükkabaca beldesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan, Antalya manavgat /karaöz köyü 1986 doğumlu..2006 Avrupa Güreş Şampiyonası ikincisi, aynı yıl yapılan müsabakalarda dünya üçüncüsü ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2009 ve 2010 yıllarının baş pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil... Evet tarihi diyemiyorum ama bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Isparta Belediyesi yağlı pehlivan güreşlerinin Başpehlivanlığını Mehmet yeşil yeşil kazandı. Altın kemerini Belediye başkanı Y.Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın elinden aldı. Öncelikle şunun altını çizmekte yarar var. Kırkpınar gerçektende tarihi ile, ağalığı ile, katılımı ile büyük bir organizasyon. Isparta belediyesininde organize ettiği bu atasporumuzun tarihe not düşebilmesi için aralıksız her yıl yapılmasını bekliyoruz. Belediye başkanı Sayın Günaydın’ın başlattığı bu organizasyonu bundan sonraki yıllardada göreve kim gelirse gelsin devam ettirmesini umuyoruz. Üstelik sayın başkan Atasporumuzun yaşatılması ve şehrin tanıtımı için Işıkkentdeki Gökkubbe fuar alanın yanına büyük bir Güreş arenası yapıyor ve muhtemelen önümüzdeki yıl Yağlı pehlivan güreşleri burada yapılacak, Evet gelelim 5 Ağustos tarihinde yapılan Güreşlere.... Yaklaşık 15 bin kişinin sahada, milyonlarca insanın ekranları başında izlediği güreşlere katılım kadar ilgide yoğundu. Kıyasıya süren yarışlarda Başpehlivanlığı yakından tanıdığımız Isparta’da görev yapan eğitimci ve sponrcu Yeşil Yeşil’in kazanması bizleri mutlu etti. Her ne kadar Serik belediyesinin sporcusu olsada yeşil yeşil büyükkabacada öğretmenlik yapması ona olan sempatimizi ve sevgimizi birkat daha artırmıştır ve diğer güreşcilerden ayırtetmiştir. Isparta Belediyesi büyük bir orgnaizsayna imza atmışv e yüzünün akı ile bu orgnazisayonu gerçekleştirmiştir. Katılım sağlayan bütün sporcular kadar miseafirler ve seyirciylerde büyük keyif aldıkları orgnazisyon sebebi ile başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen bütün personele teşekkürlerini iletmiştir. Bu vesile ile şahsım olarak bende sayın başkanı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu arada Ağa’nın eli tutulmaz diyorum ve gelecek yılki Ağa’lık için taban fiyatın 500 bin lira olmasını öneriyorum. Ispartanın tanıtımına çok büyük katkı sağlayan bu organizasyonu 5 televizyon kanalının canlı olarak yayınlamasıda Ispartanın tanıtımına ve ornganizsoyunun büyük kitlelere ulaşması adına fevkalede önemlidir. Önümüzdeki yıllarda kırkpınara rakip olacak daha büyük orgnazisaynlar ile Ispartanın adını duyurmak en büyük arzumuz.

Bu yıl yapılan Kırkpınarın final güreşçileri Isparta’daki güreşlerde finale çıkamadan elendiler.. Yeni başpehlivan Isparta Senirkent / Büyükkabaca beldesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan, Antalya manavgat /karaöz köyü 1986 doğumlu..2006 Avrupa Güreş Şampiyonası ikincisi, aynı yıl yapılan müsabakalarda dünya üçüncüsü ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2009 ve 2010 yıllarının baş pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil...

Evet tarihi diyemiyorum ama bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Isparta Belediyesi yağlı pehlivan güreşlerinin Başpehlivanlığını Mehmet yeşil yeşil kazandı. Altın kemerini Belediye başkanı Y.Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın elinden aldı. Öncelikle şunun altını çizmekte yarar var. Kırkpınar gerçektende tarihi ile, ağalığı ile, katılımı ile büyük bir organizasyon. Isparta belediyesininde organize ettiği bu atasporumuzun tarihe not düşebilmesi için aralıksız her yıl yapılmasını bekliyoruz. Belediye başkanı Sayın Günaydın’ın başlattığı bu organizasyonu bundan sonraki yıllardada göreve kim gelirse gelsin devam ettirmesini umuyoruz. Üstelik sayın başkan Atasporumuzun yaşatılması ve şehrin tanıtımı için Işıkkentdeki Gökkubbe fuar alanın yanına büyük bir Güreş arenası yapıyor ve muhtemelen önümüzdeki yıl Yağlı pehlivan güreşleri burada yapılacak, Evet gelelim 5 Ağustos tarihinde yapılan Güreşlere....

Yaklaşık 15 bin kişinin sahada, milyonlarca insanın ekranları başında izlediği güreşlere katılım kadar ilgide yoğundu. Kıyasıya süren yarışlarda Başpehlivanlığı yakından tanıdığımız Isparta’da görev yapan eğitimci ve sponrcu Yeşil Yeşil’in kazanması bizleri mutlu etti. Her ne kadar Serik belediyesinin sporcusu olsada yeşil yeşil büyükkabacada öğretmenlik yapması ona olan sempatimizi ve sevgimizi birkat daha artırmıştır ve diğer güreşcilerden ayırtetmiştir. Isparta Belediyesi büyük bir orgnaizsayna imza atmışv e yüzünün akı ile bu orgnazisayonu gerçekleştirmiştir. Katılım sağlayan bütün sporcular kadar miseafirler ve seyirciylerde büyük keyif aldıkları orgnazisyon sebebi ile başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen bütün personele teşekkürlerini iletmiştir. Bu vesile ile şahsım olarak bende sayın başkanı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Bu arada Ağa’nın eli tutulmaz diyorum ve gelecek yılki Ağa’lık için taban fiyatın 500 bin lira olmasını öneriyorum. Ispartanın tanıtımına çok büyük katkı sağlayan bu organizasyonu 5 televizyon kanalının canlı olarak yayınlamasıda Ispartanın tanıtımına ve ornganizsoyunun büyük kitlelere ulaşması adına fevkalede önemlidir. Önümüzdeki yıllarda kırkpınara rakip olacak daha büyük orgnazisaynlar ile Ispartanın adını duyurmak en büyük arzumuz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.