Türkiye’nin sorunlarına DEVA olmaya geliyoruz

Bir süre önce kurucu il başkanı olarak atanan Deva Partisi Ispart il başkanı Şayeste Özel Ceylan dün yönetim kurulu ile birlikte Isparta valiliğine giderek kuruluş dilekçesini verdi. İl Başkanı Ceylan daha sonra yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Oldukça yoğun bir çalışma sürecinin ardından 9 Mart 2020’de Türkiye’nin devası Demokrasi ve Atılım Partisi kuruldu. 9 ay gibi ülkemizde rekor sayılabilecek kısa bir sürede 1. Olağan Genel Kongresi’ni yapan Türkiye’nin tek partisi olmuştur. DEVA Partisi kadınlarla, gençlerle, çiftçilerle, öğretmenlerle, emekçilerle, engellilerle, işçilerle, esnafla yani özetle toplumun her kesimiyle eşitlik, adalet ve özgürlük için yola çıkmıştır. Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın “Türkiye’de siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir“ şeklindeki söylemi ile kadınların partimizin kadrolarında görev alma istek ve eğilimleri artmıştır.  DEVA Partisi. Daha önce hiç siyaset yapmamış kadrolara öncelik vererek,  halkımızda demokrasi ve siyasetin çözüm olduğu bilincini tekrar yükseltmiştir. Yine DEVA partimizde engelli arkadaşlarımızın toplumsal hayatta ve siyasette olmaları çok önemsenmektedir. Mevcut siyasi partilerden farklı olarak partimizin teşkilatlanma sürecinde her yaştan ve her sosyal gruptan gönüllüler partimizde görev alabilmektedir. Partimizin pek çok İl Başkanı bu başvurulardan seçilerek görevlendirilmiştir.  Başvuru yapan gönüllü, cesaretli ve fedakar arkadaşlarımız ile İl yönetimleri oluşturulmuştur.

Isparta’mızda doğan veya Isparta’mıza yerleşen bütün DEVA gönüllüleri ile öncelikle İlimizin  ve genelde Türkiye’mizin   sorunlarına DEVA  olma kararlılığı ile  yola çıkıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği, ücretsiz eğitime ulaşma kolaylığı, gençlerimizin  işsizlik sorununa çözüm bulunması, işe alma ve atamalarda ehliyet ve liyakatin  üstün sayılması, kayırmacılığın sona ermesi, kamu personel alımlarında  mülakatın kaldırılması, sağlık çalışanlarının  sorunlurının çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Pandemi   sürecinde, zarar gören  lokanta, okul servisleri, kahvehane ve  Cafeler gerekli tedbirler alınarak desteklenmelidir. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi  evine ekmek götürmekte zorlanan  meslek gruplarına ve  çalışanlarına  hazine desteği ve pirim affı, vergi affı gibi düzenlemeler ile destek olunmalıdır. Partimizin  amacı  her türlü inanıştan, etnik kimlikten, mezhepten, siyasi görüşten, bağımsız olarak   insanımıza eşit koşullarda   hizmet  etmektir.

Bu anlayışla  yola çıkan teşkilatımızda,  siyaset  yapma  yöntemimiz  kavga,  eleştiri ve ötekileştirme değildir. Amacımız, vatandaşlarımızın dertlerine DEVA olmaktır. İlimizde  kısa zamanda çözüm odaklı  ve  halka hizmet amaçlı, hakim değil  hadim  devlet  anlayışı ile siyaset  yapan gerçek DEVA’nın partimiz olduğunu halkımıza   anlatacağız. Kendisini çaresiz hisseden bütün vatandaşlarımızı, ülkemizden ümidini kesip yurtdışına gitmek isteyen gençlerimizi, toplumumuzun temel mimarı kadınlarımızla birlikte  siyaset yapmaya  ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.                                           Partimizin yönetim kurulu oluşturuldu ve il teşkilatı kuruluş dilekçesi Isparta Valiliği’ne sunuldu. Yönetim kurulu üyelerimiz aşağıdaki gibidir.

ISPARTA İL YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

Şayeste Özer CEYLAN İl Başkanı Avukat, Hasan Hüseyin Çalık Avukat, Cem Tekin Topaloğlu  Mühendis, Gökhan Demiralay Mali Müşavir, Emin Korkman Tercüman, Abdullah Ünal Esnaf, Eda Moroğlu Durmuş Avukat, Engin Karaca Elektrik Mühendisi, Mevlüt Demir Gayrimenkul Danışmanı, Oya Salman Emekli, Yaşar Sökmen Emekli, Mustafa Ayata Emekli, Tuğçe Demiralay Avukat, İlhan Topuz Akademisyen, Hüseyin Serkan Yaşar Emekli (HABER MERKEZİ)