ISPARTA'DA EYLÜL AYINDA 707 KONUT SATILDI

Isparta, Antalya ve Burdur'da Konut Satışları Geçen Seneye Göre Nasıl Değişti? İşte Karşılaştırmalı Analiz

​Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Isparta, Antalya ve Burdur illerinde Eylül ayındaki konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre dikkat çekici farklılıklar gösterdi. Elde edilen veriler, bölgedeki konut piyasasının seyrini gözler önüne seriyor.

​Isparta'da Satışlar Rekor Kırdı:

​TÜİK verilerine göre, Isparta'da 2024 yılı Eylül ayında 707 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayındaki (Eylül 2023) 374 konutluk satışa kıyasla yüzde 89'un üzerinde bir artışa işaret ediyor. Isparta, bölgede konut satışlarını en çok artıran il oldu.

​Antalya'da Hafif Düşüş:

​Turizmin başkenti Antalya'da ise konut satışlarında bir miktar düşüş yaşandı. 2024 yılı Eylül ayında 7.310 konut satılırken, bu sayı Eylül 2023'teki 7.612 konutluk satışın yüzde 4 altında kaldı. Özellikle yabancılara yapılan konut satışlarındaki düşüşün bu genel tabloda etkili olduğu belirtiliyor.

​Burdur'da İstikrarlı Artış:

​Burdur'da da konut piyasasında hareketlilik gözlemlendi. 2024 yılı Eylül ayında 366 konut el değiştirirken, Eylül 2023'teki 233 konutluk satışa göre yaklaşık yüzde 57'lik önemli bir artış kaydedildi.

​Bölgesel Durum Özeti (Eylül Ayı Konut Satışları):

İl               Eylül 2024 Satış Adedi      Eylül 2023 Satış Adedi      Yıllık Değişim (Yaklaşık)

Antalya      7.310                                     7.612                                   % -4.0 (Azalış)

Isparta          707                                       374                                    % +89.0 (Artış)

Burdur          366                                       233                                     % +57.0 (Artış)

Uzman Görüşü:

​Bölge ekonomistleri ve emlak sektörü temsilcileri, Isparta ve Burdur'daki yüksek artışın, özellikle büyükşehirlerdeki konut fiyatlarının artması ve bu illere olan yerel talebin kaymasıyla açıklanabileceğini belirtiyor. Antalya'daki düşüşte ise hem yabancı alımına getirilen kısıtlamalar hem de yüksek konut fiyatlarının yerel talebi frenlemesi gibi faktörlerin etkili olduğu tahmin ediliyor.