SDÜ’DE ARKEOLOJİ SOHBETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ISPARTA 22.12.2022 - 13:34, Güncelleme: 22.12.2022 - 13:34
 

SDÜ’DE ARKEOLOJİ SOHBETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Arkeoloji Bölümü Sohbetleri” kapsamında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay öğrencilerle buluştu. FEF Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Tarih Öncesi Dönemlerde Yukarı Menderes Havzası ve Yeni Dönem Beycesultan Kazıları Sonuçları” konulu söyleşide, Beycesultan Höyüğü Kazı Başkanı olan Prof. Dr. Abay, Yukarı Menderes Havzasında gerçekleştirilen kazılar hakkında bilgi verdi. Özellikle ovalık kesimde, neolitik döneme ait yerleşim yerleri tespit ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Abay, “Aynı şekilde dağlık bölgelerde de benzer tespitlerde bulunuldu fakat dağlık kesimlerdeki bulgular ovalık kesimlerden daha eski tarihli olarak, neolitik dönemin başlangıcına denk geliyor.” dedi. Ovaları ve dağları gözlemleyerek bu topraklardaki yerleşim geçmişine dair bulgulara ulaştıklarını belirten Prof. Dr. Abay, Ekşi Höyük, Beycesultan Höyüğü, Kepir Höyük, Ömer Höyük, Asma kuyu Höyük, Kocainüstü Höyüğü, Sütlaç Höyük, Belence Höyüğü, Değirmen Höyüğü, İnandık Tepe gibi eski yerleşim yerlerine ait bilgileri aktardı. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Arkeoloji Bölümü Sohbetleri” kapsamında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay öğrencilerle buluştu.

FEF Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Tarih Öncesi Dönemlerde Yukarı Menderes Havzası ve Yeni Dönem Beycesultan Kazıları Sonuçları” konulu söyleşide, Beycesultan Höyüğü Kazı Başkanı olan Prof. Dr. Abay, Yukarı Menderes Havzasında gerçekleştirilen kazılar hakkında bilgi verdi.

Özellikle ovalık kesimde, neolitik döneme ait yerleşim yerleri tespit ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Abay, “Aynı şekilde dağlık bölgelerde de benzer tespitlerde bulunuldu fakat dağlık kesimlerdeki bulgular ovalık kesimlerden daha eski tarihli olarak, neolitik dönemin başlangıcına denk geliyor.” dedi.

Ovaları ve dağları gözlemleyerek bu topraklardaki yerleşim geçmişine dair bulgulara ulaştıklarını belirten Prof. Dr. Abay, Ekşi Höyük, Beycesultan Höyüğü, Kepir Höyük, Ömer Höyük, Asma kuyu Höyük, Kocainüstü Höyüğü, Sütlaç Höyük, Belence Höyüğü, Değirmen Höyüğü, İnandık Tepe gibi eski yerleşim yerlerine ait bilgileri aktardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.