OCAK AYI ZAM ŞAMPİYONU KURU FASULYE OLDU

CANLI YAYIN 04.02.2025 - 16:32, Güncelleme: 05.02.2025 - 22:05
 

OCAK AYI ZAM ŞAMPİYONU KURU FASULYE OLDU

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Ocak ayı boyunca üretici ve market fiyatları arasındaki değişimleri değerlendirdi. Selçuk’un açıklamalarına göre, Ocak ayında markette bulunan 41 üründen 23’ünün fiyatı artarken, 18 ürünün fiyatı düştü. Market fiyatlarında en yüksek artış yüzde 14,9 ile kuru fasulyede yaşandı. Kuru fasulyeyi yüzde 12 ile kırmızı mercimek, yüzde 10,7 ile sivri biber ve kuru kayısı takip etti. Limon, Üretici ve Market Arasındaki En Büyük Fiyat Farkına Sahip Üretici ve market fiyatları arasındaki en büyük fark ise limonda görüldü. Selçuk’un verdiği bilgilere göre, limondaki fiyat farkı yüzde 597,4 oldu. Limonu, yüzde 379,9 ile patates, yüzde 267,2 ile mandalina, yüzde 215,4 ile kuru kayısı, yüzde 193,6 ile kuru fasulye ve yüzde 186,8 ile kuru incir takip etti. Örneğin, üreticide 4 lira olan limon, markette 27 lira 90 kuruşa satıldı. Patatesin üretici fiyatı 3 lira 80 kuruş iken, markette 18 lira 24 kuruşa ulaştı. Mandalinanın üretici fiyatı 11 lira 50 kuruş iken, markette 42 lira 22 kuruş olarak kaydedildi.  

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Ocak ayı boyunca üretici ve market fiyatları arasındaki değişimleri değerlendirdi. Selçuk’un açıklamalarına göre, Ocak ayında markette bulunan 41 üründen 23’ünün fiyatı artarken, 18 ürünün fiyatı düştü.

Market fiyatlarında en yüksek artış yüzde 14,9 ile kuru fasulyede yaşandı. Kuru fasulyeyi yüzde 12 ile kırmızı mercimek, yüzde 10,7 ile sivri biber ve kuru kayısı takip etti.

Limon, Üretici ve Market Arasındaki En Büyük Fiyat Farkına Sahip

Üretici ve market fiyatları arasındaki en büyük fark ise limonda görüldü. Selçuk’un verdiği bilgilere göre, limondaki fiyat farkı yüzde 597,4 oldu. Limonu, yüzde 379,9 ile patates, yüzde 267,2 ile mandalina, yüzde 215,4 ile kuru kayısı, yüzde 193,6 ile kuru fasulye ve yüzde 186,8 ile kuru incir takip etti.

Örneğin, üreticide 4 lira olan limon, markette 27 lira 90 kuruşa satıldı. Patatesin üretici fiyatı 3 lira 80 kuruş iken, markette 18 lira 24 kuruşa ulaştı. Mandalinanın üretici fiyatı 11 lira 50 kuruş iken, markette 42 lira 22 kuruş olarak kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.