ACİL SU KANUNU ÇIKARILMALI

ISPARTA 15.10.2024 - 15:55, Güncelleme: 15.10.2024 - 15:55
 

ACİL SU KANUNU ÇIKARILMALI

Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Su Enstitüsü kurucusu, Doğa ve sürdürülebilirlik derneği üyesi, sulak alanlar ve sulak alanların korunması üzerine çok sayıda çalışması bulunan Limnolog Dr. Erol Kesici, Türkiye’de 240 gölün 186’sının tamamen kuruduğunu, geri kalanlarında aynı tehlike ile karşı karşı kalacağını ifade etti. Kesici sosyal medya paylaşımında acilen su kanının çıkarılması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi. ‘’GÖLLERİMİZ , su kaynaklarımızın kuruması giderek artmakta. Suyun matematiği derki, su bütçesini korumazsan, SUYUNU KURUTURSUN! Giderin gelirinden oldukça fazlaysa İFLAS EDERSİN! SU KANUNUNU ÇIKARMAZ, SUYA HERKES KARIŞIR BİLİM DIŞI KULLANIRSAN DAHA ZOR GÜNLER YAŞARSIN. Raporda belirtildiği gibi bırakın; 2050 yılını Ülkemiz 2030 da ÇOK CİDDİ SUSUZLUKLA KARŞIKARŞIYA KALIR… Doğanın dengesi, DÜZENİ ve KANUNLARLA KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ. Acil SU KANUNU çıkarılmalı… 1995 yılından bu yana bunu söylemekte, bunu yazmakta, bunun çıkarılmayla ilgili emek sarf ediyorum. SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN NEDEN ÇIKARILMAZ! Kesci, Eğirdir Gölünün kuruması ile birlikte beslediği kovada gölünün yok olacağını belirterek şunları söyledi. ‘’EĞİRDİR GÖLÜ ile KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI  GÖLÜ, anne ile cenin arasındaki göbek bağı gibi  Kovada Kanalıyla bir birine bağlıdır….BİLMEKTEYİZ Kİ, Anne nasılsa, sağlıklıysa ceninde sağlıklıdır…Eğirdir Gölü kuruyunca, kimlikten kokunca, bataklığa dönünce , onun beslediği  KOVADA GÖLÜ DE BATAKLIKLAŞTI /KURUMAKTA. Bir zamanlar ANADOLU PARSI’NIN YAŞADIĞI, Kovada Gölü Milli Parkında bitki ve hayvan türleri  gölün bu durumundan şiddetli bir şekilde etkilenmekte, doğal orkideleri, kelebekleri, börtüsü, böceği , kuşu insan baskısında…Yıllardır söylemekteyiz ama!!! Unvanlar veriliyorsa gereğini yerine getirmek gerekmez mi! Yarım asırlık Milli Parkı ne hallerde! Aşırı alg ve yüksek yapılı su bitkileri gölü istisna etmiş, Balık mı? Yenilmez! Zaten yok! Adeta yaşayamamakta. Peki göl çevresindeki flora/fauna, endemik yaşam , ekosistem ne halde?!!! ÜZÜCÜ!!!            

Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Su Enstitüsü kurucusu, Doğa ve sürdürülebilirlik derneği üyesi, sulak alanlar ve sulak alanların korunması üzerine çok sayıda çalışması bulunan Limnolog Dr. Erol Kesici, Türkiye’de 240 gölün 186’sının tamamen kuruduğunu, geri kalanlarında aynı tehlike ile karşı karşı kalacağını ifade etti. Kesici sosyal medya paylaşımında acilen su kanının çıkarılması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi.

‘’GÖLLERİMİZ , su kaynaklarımızın kuruması giderek artmakta. Suyun matematiği derki, su bütçesini korumazsan, SUYUNU KURUTURSUN! Giderin gelirinden oldukça fazlaysa İFLAS EDERSİN! SU KANUNUNU ÇIKARMAZ, SUYA HERKES KARIŞIR BİLİM DIŞI KULLANIRSAN DAHA ZOR GÜNLER YAŞARSIN. Raporda belirtildiği gibi bırakın; 2050 yılını Ülkemiz 2030 da ÇOK CİDDİ SUSUZLUKLA KARŞIKARŞIYA KALIR… Doğanın dengesi, DÜZENİ ve KANUNLARLA KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ. Acil SU KANUNU çıkarılmalı… 1995 yılından bu yana bunu söylemekte, bunu yazmakta, bunun çıkarılmayla ilgili emek sarf ediyorum. SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN NEDEN ÇIKARILMAZ!

Kesci, Eğirdir Gölünün kuruması ile birlikte beslediği kovada gölünün yok olacağını belirterek şunları söyledi. ‘’EĞİRDİR GÖLÜ ile KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI  GÖLÜ, anne ile cenin arasındaki göbek bağı gibi  Kovada Kanalıyla bir birine bağlıdır….BİLMEKTEYİZ Kİ, Anne nasılsa, sağlıklıysa ceninde sağlıklıdır…Eğirdir Gölü kuruyunca, kimlikten kokunca, bataklığa dönünce , onun beslediği  KOVADA GÖLÜ DE BATAKLIKLAŞTI /KURUMAKTA. Bir zamanlar ANADOLU PARSI’NIN YAŞADIĞI, Kovada Gölü Milli Parkında bitki ve hayvan türleri  gölün bu durumundan şiddetli bir şekilde etkilenmekte, doğal orkideleri, kelebekleri, börtüsü, böceği , kuşu insan baskısında…Yıllardır söylemekteyiz ama!!! Unvanlar veriliyorsa gereğini yerine getirmek gerekmez mi! Yarım asırlık Milli Parkı ne hallerde! Aşırı alg ve yüksek yapılı su bitkileri gölü istisna etmiş, Balık mı? Yenilmez! Zaten yok! Adeta yaşayamamakta. Peki göl çevresindeki flora/fauna, endemik yaşam , ekosistem ne halde?!!! ÜZÜCÜ!!!

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.