“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun.

SİYASET 11.09.2022 - 13:16, Güncelleme: 11.09.2022 - 13:16
 

“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun.

“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun.
    İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımız bizim umudumuz, geleceğimiz ve bu ülkenin gerçek sahipleri. Onların sağlığını, huzurunu ve iyi bir geleceğe sahip olmasını güvence altına almak temel insanlık vazifelerimiz arasında. Eğitim öğretim yılının heyecanını, sevincini yaşamamız gereken günlerde, yeni öğretim yılı başlarken, aileler çocuklarının zorunlu okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Aile Bakanlığı resmi verilerine göre oturulamayacak derecede bakımsız ve sağlıksız hane sayısı 16 bin 424’e ulaştı, 10 bin 498 hane çocuklarının bakımını sağlayamıyor! Öğretim yılına hazrılık ödeneği halen yetersiz ve artan enflasyonla erimiş durumda. Maddi yetersizlik nedeniyle eğitime devam edemeyen tek bir öğrencinin varlığı bile kabul edilemez. Taşımalı sistemle ilköğretime geçen iktidar yetkilillerinin gittiğimiz köylere gitmesini ve oralarda ailelerin mağduriyetini dinlemelerini tavsiye ediyorum. Derhal taşımalı sistemle eğitimden vazgeçilmeli , kapatılan köy okulları açılmalı, atama bekleyen 500 binden fazla öğretmenimiz görevlerine kavuşturulmalı ve her çocuğumuzun eğitimden yararlanması sağlanmalıdır. Maalesef, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin de hak aramak zorunda bırakıldığı günler yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin haklarını aramak ve öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı olan meslek kanununa karşı hayır demek için Milli Eğitim Bakanı’na seslerini duyurmaya çalışırken daha bir kaç gün evvel maruz kaldıkları muamele zihinlerimizi ve kalbimizi yaraladı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar ve dayatılmak istenen meslek kanunu kabul edilebilir değildir. Böylesine önemli sorunların varlığının gölgesinde olsak da umutluyuz biz. Çünkü bunların tümünün çözümü var, o çözümleri hayata geçirmek de boynumuzun borcu. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında eğitime ulaşamayan çocuk kalmamasını sağlamak boynumuzun borcu. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek boynumuzun borcu. Hepsini çözecek tedbirleri hayata geçirinceye kadar, eğitimi ve ülkeyi yönetenleri ikaza devam edeceğiz. Pandemi nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklardan etkilenen, uzaktan eğitimde gördüğümüz teknik altyapı eksiklikleri nedeniyle etkilenen çocuklarımızın artık eksiksiz eğitim alabilmeleri, hak ettikleri eğitime hepsinin ulaşması için iktidarı ve yöneticileri sorunların çözümü için ve bir an evvel tedbir almaları konusunda uyarılarımızı yine yapacağız. Bu düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimiz, tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum. Sevgi ve saygılarımla”
“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun.

 

 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun.

Çocuklarımız bizim umudumuz, geleceğimiz ve bu ülkenin gerçek sahipleri. Onların sağlığını, huzurunu ve iyi bir geleceğe sahip olmasını güvence altına almak temel insanlık vazifelerimiz arasında.

Eğitim öğretim yılının heyecanını, sevincini yaşamamız gereken günlerde, yeni öğretim yılı başlarken, aileler çocuklarının zorunlu okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Aile Bakanlığı resmi verilerine göre oturulamayacak derecede bakımsız ve sağlıksız hane sayısı 16 bin 424’e ulaştı, 10 bin 498 hane çocuklarının bakımını sağlayamıyor!

Öğretim yılına hazrılık ödeneği halen yetersiz ve artan enflasyonla erimiş durumda.

Maddi yetersizlik nedeniyle eğitime devam edemeyen tek bir öğrencinin varlığı bile kabul edilemez. Taşımalı sistemle ilköğretime geçen iktidar yetkilillerinin gittiğimiz köylere gitmesini ve oralarda ailelerin mağduriyetini dinlemelerini tavsiye ediyorum. Derhal taşımalı sistemle eğitimden vazgeçilmeli , kapatılan köy okulları açılmalı, atama bekleyen 500 binden fazla öğretmenimiz görevlerine kavuşturulmalı ve her çocuğumuzun eğitimden yararlanması sağlanmalıdır.

Maalesef, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin de hak aramak zorunda bırakıldığı günler yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin haklarını aramak ve öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı olan meslek kanununa karşı hayır demek için Milli Eğitim Bakanı’na seslerini duyurmaya çalışırken daha bir kaç gün evvel maruz kaldıkları muamele zihinlerimizi ve kalbimizi yaraladı.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar ve dayatılmak istenen meslek kanunu kabul edilebilir değildir.

Böylesine önemli sorunların varlığının gölgesinde olsak da umutluyuz biz. Çünkü bunların tümünün çözümü var, o çözümleri hayata geçirmek de boynumuzun borcu. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında eğitime ulaşamayan çocuk kalmamasını sağlamak boynumuzun borcu. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek boynumuzun borcu. Hepsini çözecek tedbirleri hayata geçirinceye kadar, eğitimi ve ülkeyi yönetenleri ikaza devam edeceğiz. Pandemi nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklardan etkilenen, uzaktan eğitimde gördüğümüz teknik altyapı eksiklikleri nedeniyle etkilenen çocuklarımızın artık eksiksiz eğitim alabilmeleri, hak ettikleri eğitime hepsinin ulaşması için iktidarı ve yöneticileri sorunların çözümü için ve bir an evvel tedbir almaları konusunda uyarılarımızı yine yapacağız.

Bu düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimiz, tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.