Yozgat Valiliğine Isparta imzası

ISPARTA 01.02.2017 - 10:07, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Yozgat Valiliğine Isparta imzası

Yozgat’ta farklı binalarda hizmet veren bazı resmi kurumları tek çatı altında toplamak amacıyla yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı binası inşaatı hızla yükseliyor.Bina İlimizin önde gelen firmalarında Metro Mühendislik Ltd. Şti. tarafından yapılıyor. Hükümet Konağı’nın tamamlanmasının ardından Yozgat’ın daha rahat, daha ferah, daha yaşanabilir bir şehir olacağı, yeni binaya taşınacak bazı resmi kurumlarla birlikte yeni bir yapılanmanın ortaya çıkacağı belirtildi. Yeni Hükümet Konağı binasında Valilik ile birlikte 14 kurum hizmet verecek. Karatepe Mahallesi’nde eski Karayolları 65. Şube Şefliği arazisine yapılmakta olan yeni Hükümet Konağı’nın bitmesiyle saat kulesi etrafındaki yoğunluğun ortadan kalkması bekleniyor. Yeni Hükümet Konağı binası, yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine yapılıyor. Toplamda 46 milyon 900 bin 869 liraya mal olacak olan binanın, yüklenici firma tarafından 2018 yılında tamamlanarak teslim etmesi planlanıyor. Ancak süresinden önce tamamlanarak teslim edilmesi bekleniyor. Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan binanın 39 bin 792 metrekare arazi üzerinde 6 bin 271 metrekare alanı kaplıyor. Kalan açık alanların ise yeşil alan olarak değerlendirecek.  

Yozgat’ta farklı binalarda hizmet veren bazı resmi kurumları tek çatı altında toplamak amacıyla yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı binası inşaatı hızla yükseliyor.Bina İlimizin önde gelen firmalarında Metro Mühendislik Ltd. Şti. tarafından yapılıyor.

Hükümet Konağı’nın tamamlanmasının ardından Yozgat’ın daha rahat, daha ferah, daha yaşanabilir bir şehir olacağı, yeni binaya taşınacak bazı resmi kurumlarla birlikte yeni bir yapılanmanın ortaya çıkacağı belirtildi. Yeni Hükümet Konağı binasında Valilik ile birlikte 14 kurum hizmet verecek.

Karatepe Mahallesi’nde eski Karayolları 65. Şube Şefliği arazisine yapılmakta olan yeni Hükümet Konağı’nın bitmesiyle saat kulesi etrafındaki yoğunluğun ortadan kalkması bekleniyor. Yeni Hükümet Konağı binası, yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine yapılıyor. Toplamda 46 milyon 900 bin 869 liraya mal olacak olan binanın, yüklenici firma tarafından 2018 yılında tamamlanarak teslim etmesi planlanıyor. Ancak süresinden önce tamamlanarak teslim edilmesi bekleniyor. Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan binanın 39 bin 792 metrekare arazi üzerinde 6 bin 271 metrekare alanı kaplıyor. Kalan açık alanların ise yeşil alan olarak değerlendirecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.