YBEM ve GULAR’ın özüne dönüyor

EĞİTİM 28.06.2015 - 01:43, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

YBEM ve GULAR’ın özüne dönüyor

S.D.Ü Döner sermayesine hatrı sayılır bir bütçe aktaran YBEM ve yeni yeni markalaşma aşamasında olan GULAR'ın ticari faaliyetlerine son veriliyor. SDÜ bünyesinde kurulan iki önemli kurum olan YBEM ve GULAR, üniversitenin bir önceki yönetiminde tartışmaların odak noktası olmuştu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, YBEM ve GULAR’ın özüne döneceğini söyledi. TARTIŞMALARNIN ODAK NOKTASIYDI Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ve Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GULAR) Rektör İbicioğlu döneminde özellikle YBEM şehirdeki kurs sahiplerince çok tartışılmıştı. Şimdiki haber ise o kurs sahiplerini oldukça sevindirecek cinsten. HAKSIZ REKABET Şehrin eğitim tüccarlarınca haksız rekabet iddiasıyla sıkça eleştiri konusu olan kurumlarla ilgili Çarıkçı yönetimi aklından geçenleri anlattı. Basın mensuplarına göreve geldikten sonra ilk kez bir araya gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, gazetecilerin sorularını cevapladı. YBEM ve GULAR’ın yeni pozisyonu ile ilgili sorulara da cevap veren Prof. Dr. Çarıkçı, her iki kurumun da özüne döneceğini söyledi. GÜLAR PİYASADAN ÇEKİLDİ Prof. Dr. Çarıkçı, “Üniversitede ticaret olmayacak. GULAR’ın kuruluş amacı, nitelikli ürün geliştirmektir. GULAR’ı eski kimliğine, kuruluş amacına geri döndürdük. Piyasadan çektik. Artık nitelikli gül ürünleri geliştirecek. Piyasada GULAR ürünü görmeyeceksiniz” dedi. YAPMASI GEREKEN İŞLERİN DIŞINA ÇIKMIŞ YBEM’le ilgili de konuşan Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, “YBEM’in yapması gereken işlerin dışına çıktığını gördük. Bizim yönelimimiz şu; YBEM piyasanın yapamadığı işleri yapacak. Örneğin, Isparta’da Çince kursu bulamazsınız. Talep olursa biz onu yapacağız. Ticari İngilizce, nitelikli Arapça kursu gibi piyasada karşılığı olmayan işlerle ilgileneceğiz” dedi. İLÇELERE MÜJDE İlçelerin büyük çoğunluğunda KPSS kurslarının olmadığına işaret eden Prof. Dr. Çarıkçı, “Örneğin ilçelerinizde KPSS kursu yok. YBEM buralarda bu kursları verebilir. Bu ticaret değil hizmettir” dedi.

S.D.Ü Döner sermayesine hatrı sayılır bir bütçe aktaran YBEM ve yeni yeni markalaşma aşamasında olan GULAR'ın ticari faaliyetlerine son veriliyor.

SDÜ bünyesinde kurulan iki önemli kurum olan YBEM ve GULAR, üniversitenin bir önceki yönetiminde tartışmaların odak noktası olmuştu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, YBEM ve GULAR’ın özüne döneceğini söyledi.


TARTIŞMALARNIN ODAK NOKTASIYDI

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ve Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GULAR) Rektör İbicioğlu döneminde özellikle YBEM şehirdeki kurs sahiplerince çok tartışılmıştı. Şimdiki haber ise o kurs sahiplerini oldukça sevindirecek cinsten.


HAKSIZ REKABET

Şehrin eğitim tüccarlarınca haksız rekabet iddiasıyla sıkça eleştiri konusu olan kurumlarla ilgili Çarıkçı yönetimi aklından geçenleri anlattı.

Basın mensuplarına göreve geldikten sonra ilk kez bir araya gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

YBEM ve GULAR’ın yeni pozisyonu ile ilgili sorulara da cevap veren Prof. Dr. Çarıkçı, her iki kurumun da özüne döneceğini söyledi.


GÜLAR PİYASADAN ÇEKİLDİ

Prof. Dr. Çarıkçı, “Üniversitede ticaret olmayacak. GULAR’ın kuruluş amacı, nitelikli ürün geliştirmektir. GULAR’ı eski kimliğine, kuruluş amacına geri döndürdük. Piyasadan çektik. Artık nitelikli gül ürünleri geliştirecek. Piyasada GULAR ürünü görmeyeceksiniz” dedi.

YAPMASI GEREKEN İŞLERİN DIŞINA ÇIKMIŞ

YBEM’le ilgili de konuşan Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, “YBEM’in yapması gereken işlerin dışına çıktığını gördük. Bizim yönelimimiz şu; YBEM piyasanın yapamadığı işleri yapacak. Örneğin, Isparta’da Çince kursu bulamazsınız. Talep olursa biz onu yapacağız. Ticari İngilizce, nitelikli Arapça kursu gibi piyasada karşılığı olmayan işlerle ilgileneceğiz” dedi.

İLÇELERE MÜJDE

İlçelerin büyük çoğunluğunda KPSS kurslarının olmadığına işaret eden Prof. Dr. Çarıkçı, “Örneğin ilçelerinizde KPSS kursu yok. YBEM buralarda bu kursları verebilir. Bu ticaret değil hizmettir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.