“Yaşlılarda Denge Yürüme ve Düşme Problemleri” SDÜ'de Anlatıldı

GÜNDEM 23.11.2017 - 12:54, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

“Yaşlılarda Denge Yürüme ve Düşme Problemleri” SDÜ'de Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Topluluğu tarafından “Yaşlılarda Denge Yürüme ve Düşme Problemleri” konulu bir konferans düzenlendi.   Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Başkurt, Prof. Dr. Canan Algun’u Üniversitemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek  “Biz hocamızdan her zaman her yerde elinden gelenin en iyisini yapmayı öğrendik. Hocamız bizlere, imkânsız diye bir şey yoktur çok çalışarak ve dürüstçe inanarak çalıştığınızda her şeyi elde edebilirsiniz felsefesini kazandırdı. Bitmek bilmeyen enerjisini ve kararlılığını biz öğrencileri olarak hep örnek almaya çalıştık.” dedi.   “Fizyoterapistlerin birinci görevi, aktif ve sağlıklı yaşam ilkelerini topluma kazandırmaktır” diyen Fizyoterapist Prof. Dr. Z.  Candan Algun, fiziksel fonksiyonun devam etmesi isteğinin insan hayatında çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.   Yaş ilerledikçe kişilerin fiziksel fonksiyonlarında bazı gerilemeler gördüklerini dile getiren Algun, “Bunların dengeyle yürümeyle bağlantılı olduğunu görüyoruz tabi ki denge ve yürüme fonksiyonlarında ki kayıpta düşmelere neden oluyor.” Dedi ve ileri yaşlarda yaşanan kronolojik hastalıklara değindi.   Dengenin önemine vurgu yapan Algun,  ileri yaşlardaki insanlarda hipertansiyon, meniere hastalığı, enfeksiyon gibi bir çok faktörün dengeyi etkilediğini söyledi. Fazla ilaç kullanımının dengeyi olumsuz yönde etkilediğini belirten Algun, “Düşmenin önlenmesi için egzersiz yapılmalı, ilaçları değerlendirilmeli, ev ortamı düzenlenmeli ve olumlu etkilerin olması için yoga yapılmalı, yüzmeye gidilmeli, bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmalı ve vücudumuzdan haberdar olduğumuz uygulamalar yapılmalı. Yaşlanmak, yaşamdan ve hareket yapmaktan emekli olmak değildir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

Süleyman Demirel Üniversitesi Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Topluluğu tarafından “Yaşlılarda Denge Yürüme ve Düşme Problemleri” konulu bir konferans düzenlendi.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Başkurt, Prof. Dr. Canan Algun’u Üniversitemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek  “Biz hocamızdan her zaman her yerde elinden gelenin en iyisini yapmayı öğrendik. Hocamız bizlere, imkânsız diye bir şey yoktur çok çalışarak ve dürüstçe inanarak çalıştığınızda her şeyi elde edebilirsiniz felsefesini kazandırdı. Bitmek bilmeyen enerjisini ve kararlılığını biz öğrencileri olarak hep örnek almaya çalıştık.” dedi.

 

“Fizyoterapistlerin birinci görevi, aktif ve sağlıklı yaşam ilkelerini topluma kazandırmaktır” diyen Fizyoterapist Prof. Dr. Z.  Candan Algun, fiziksel fonksiyonun devam etmesi isteğinin insan hayatında çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.

 

Yaş ilerledikçe kişilerin fiziksel fonksiyonlarında bazı gerilemeler gördüklerini dile getiren Algun, “Bunların dengeyle yürümeyle bağlantılı olduğunu görüyoruz tabi ki denge ve yürüme fonksiyonlarında ki kayıpta düşmelere neden oluyor.” Dedi ve ileri yaşlarda yaşanan kronolojik hastalıklara değindi.

 

Dengenin önemine vurgu yapan Algun,  ileri yaşlardaki insanlarda hipertansiyon, meniere hastalığı, enfeksiyon gibi bir çok faktörün dengeyi etkilediğini söyledi. Fazla ilaç kullanımının dengeyi olumsuz yönde etkilediğini belirten Algun, “Düşmenin önlenmesi için egzersiz yapılmalı, ilaçları değerlendirilmeli, ev ortamı düzenlenmeli ve olumlu etkilerin olması için yoga yapılmalı, yüzmeye gidilmeli, bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmalı ve vücudumuzdan haberdar olduğumuz uygulamalar yapılmalı. Yaşlanmak, yaşamdan ve hareket yapmaktan emekli olmak değildir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.