Yalvaç'ta Şaşırılacak olay

İLÇE HABERLERİ 20.11.2015 - 14:34, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Yalvaç'ta Şaşırılacak olay

Hayvanlarını kestiği adama 7 yıl önce ölmüş biri adına senet düzenlediği gerekçesi ile yargılanan şahıs dolandırıcılıktan beraat etti. ancak sahtecilikten ceza almaktan kurtulamadı. Yalvaç’ta geçtiğimiz yıl hayvanlarını kasaplık olarak kestiren ve karşılığında Mustafa Çelik’ten Adem Gümüş adına düzenlenmiş 13 Ekim 2014 keşide tarihli ve 7 bin 720 TL tutarında bono senedi alan Ali Kaymak bir ölüden alacaklı çıkınca soluğu mahkemede aldı. Şikayet üzerine Savcılık Mustafa Çelik hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından dolayı dava açtı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Mustafa Çelik 5. Celsede 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya sanık Mustafa Çelik ile alacağını tahsil edemeyen Ali Kaymak ve tarafların avukatları katıldı. Savcılık Makamı sanık hakkında dolandırıcılık yapıldığına ilişkin yeterli delil bulunmadığını bu nedenle bu suçtan beraatine resmi evrakta sahtecilik suçundan ise cezalandırılması talebinde bulundu. Mağdur Ali Kaymak kendisine ölmüş biri adına düzenlenmiş senet verilerek kandırıldığını dolayısı ile dolandırıcılıktan da ceza almasını istediğini ifade etti. Mahkeme Heyetinin söz verdiği sanık ise, ‘Benim verdiğim senet gayet düzgündür. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum’ dedi. Mağdurun avukatı Necmiye Aslan ölen bir kişinin adına düzenlenmiş senet verilmesinin bu paranın ödenmeyeceğini bilmesi anlamına geldiğini dolayısı ile dolandırıcılık suçunun gerçekleştiğini bu nedenle bu suçtan da ceza almasını talep ettiklerini belirtti. Sanık müdafi Avukat Erkan Ünal ise söz konusu bono senedinin kim tarafından düzenlendiğinin belli olmadığını ortada şüpheden uzak delil olmadığı için sahtecilik suçundan da beraatini istediklerini ifade etti. Mahkeme Heyeti sanığa karardan önce son sözünü sordu. Sanık, ‘Ben suçsuzum beraatimi istiyorum’ diye tekrarladı. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti aranın ardından kararını açıkladı ve sanığın dolandırıcılık suçundan beraatine sahtecilik suçundan ise 2 yıl 3 ay hapsine karar verdiğini ancak sanığın duruşmadaki iyi halinden dolayı 1/6 oranında indirim yaparak cezasının 1 yıl 10 ay 15 gün olarak neticelendirildiğini bildirdi. Nurettin Arkan / Yalvaç

Hayvanlarını kestiği adama 7 yıl önce ölmüş biri adına senet düzenlediği gerekçesi ile yargılanan şahıs dolandırıcılıktan beraat etti. ancak sahtecilikten ceza almaktan kurtulamadı.

Yalvaç’ta geçtiğimiz yıl hayvanlarını kasaplık olarak kestiren ve karşılığında Mustafa Çelik’ten Adem Gümüş adına düzenlenmiş 13 Ekim 2014 keşide tarihli ve 7 bin 720 TL tutarında bono senedi alan Ali Kaymak bir ölüden alacaklı çıkınca soluğu mahkemede aldı. Şikayet üzerine Savcılık Mustafa Çelik hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından dolayı dava açtı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Mustafa Çelik 5. Celsede 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya sanık Mustafa Çelik ile alacağını tahsil edemeyen Ali Kaymak ve tarafların avukatları katıldı. Savcılık Makamı sanık hakkında dolandırıcılık yapıldığına ilişkin yeterli delil bulunmadığını bu nedenle bu suçtan beraatine resmi evrakta sahtecilik suçundan ise cezalandırılması talebinde bulundu. Mağdur Ali Kaymak kendisine ölmüş biri adına düzenlenmiş senet verilerek kandırıldığını dolayısı ile dolandırıcılıktan da ceza almasını istediğini ifade etti. Mahkeme Heyetinin söz verdiği sanık ise, ‘Benim verdiğim senet gayet düzgündür. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum’ dedi.

Mağdurun avukatı Necmiye Aslan ölen bir kişinin adına düzenlenmiş senet verilmesinin bu paranın ödenmeyeceğini bilmesi anlamına geldiğini dolayısı ile dolandırıcılık suçunun gerçekleştiğini bu nedenle bu suçtan da ceza almasını talep ettiklerini belirtti. Sanık müdafi Avukat Erkan Ünal ise söz konusu bono senedinin kim tarafından düzenlendiğinin belli olmadığını ortada şüpheden uzak delil olmadığı için sahtecilik suçundan da beraatini istediklerini ifade etti.

Mahkeme Heyeti sanığa karardan önce son sözünü sordu. Sanık, ‘Ben suçsuzum beraatimi istiyorum’ diye tekrarladı. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti aranın ardından kararını açıkladı ve sanığın dolandırıcılık suçundan beraatine sahtecilik suçundan ise 2 yıl 3 ay hapsine karar verdiğini ancak sanığın duruşmadaki iyi halinden dolayı 1/6 oranında indirim yaparak cezasının 1 yıl 10 ay 15 gün olarak neticelendirildiğini bildirdi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.