Törende Duygulandılar

ÖZEL HABER 21.09.2016 - 11:39, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Törende Duygulandılar

Anma Programına katılan Gaziler bir öğrencinin okuduğu şiiri dinlerken duygulu anlar yaşarken bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi
Törende Duygulandılar Anma Programına katılan Gaziler bir öğrencinin okuduğu şiiri dinlerken duygulu anlar yaşarken bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi   Gazileri Anma Günü programı bugün saat 10.00’da Şehitlik Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Dr Ahmet Süheyl Üçer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuğrul Karaatlı, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, askeri ve mülki erkan, Gaziler ve yakınları katıldı. Siyaset dünyasından törene sadece MHP ve Demokrat Parti temsilcileri katıldı. Tören, şehitlik anıtına çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Latif Keçeci Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı tarih öğretmenlerinden Hasan Aylasel yaptı. Gaziler Günü’nün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesinin ardından gazilik unvanın ve mareşallik rütbesinin verilmesi anısına kutlandığını dile getiren Aylasel, gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük öneminin Atatürk’e Gazilik unvanı verilmesinden sonra söylediği sözlerde yer aldığını belirterek, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk, -Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdirine delalet eden bu ünvan ve rütbeyi ancak size ithafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Gazi Mustafa Kemal’in bu sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak ta kabul edilmelidir’ diye konuştu. Türk Milleti’nin vatan savunmasına davul zurna eşliğinde giden, kışlaya peygamber ocağı olarak gören bir millet olduğunu dile getiren konuşmacı Hasan Aylasel, ‘Biz oğlum Hüseyin ağabeyin Çanakkale’de şehit oldu. Sen son yongamsın. Minarelerde ezan dinecekse, camilerde kandiller sönecekse öl de geri gelme diyerek oğlunu askere yollayan analara sahip bir milletiz. Kim ki bu vatanı yıkmaya kalkarsa damarındaki asil kandan güç alan bu Millet tıpkı 15 Temmuz’daki gibi topyekün karşı koyacaktır’ diyerek sözlerini tamamladı. GAZİLER DUYGULANDI Konuşmanın ardından 2 öğrenci günün anlamına ilişkin şiir okudu. Şiirin okunması esnasında duygulanan gaziler gözyaşlarına hakim olamadı. Tören Gazilere Kaymakamlık tarafından hazırlanan karanfillerin dağıtılması ile son buldu.    
Anma Programına katılan Gaziler bir öğrencinin okuduğu şiiri dinlerken duygulu anlar yaşarken bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi

Törende Duygulandılar

Anma Programına katılan Gaziler bir öğrencinin okuduğu şiiri dinlerken duygulu anlar yaşarken bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi

 

Gazileri Anma Günü programı bugün saat 10.00’da Şehitlik Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Dr Ahmet Süheyl Üçer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuğrul Karaatlı, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, askeri ve mülki erkan, Gaziler ve yakınları katıldı.

Siyaset dünyasından törene sadece MHP ve Demokrat Parti temsilcileri katıldı. Tören, şehitlik anıtına çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Latif Keçeci Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı tarih öğretmenlerinden Hasan Aylasel yaptı. Gaziler Günü’nün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesinin ardından gazilik unvanın ve mareşallik rütbesinin verilmesi anısına kutlandığını dile getiren Aylasel, gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük öneminin Atatürk’e Gazilik unvanı verilmesinden sonra söylediği sözlerde yer aldığını belirterek, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk, -Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdirine delalet eden bu ünvan ve rütbeyi ancak size ithafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Gazi Mustafa Kemal’in bu sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak ta kabul edilmelidir’ diye konuştu. Türk Milleti’nin vatan savunmasına davul zurna eşliğinde giden, kışlaya peygamber ocağı olarak gören bir millet olduğunu dile getiren konuşmacı Hasan Aylasel, ‘Biz oğlum Hüseyin ağabeyin Çanakkale’de şehit oldu. Sen son yongamsın. Minarelerde ezan dinecekse, camilerde kandiller sönecekse öl de geri gelme diyerek oğlunu askere yollayan analara sahip bir milletiz. Kim ki bu vatanı yıkmaya kalkarsa damarındaki asil kandan güç alan bu Millet tıpkı 15 Temmuz’daki gibi topyekün karşı koyacaktır’ diyerek sözlerini tamamladı.

GAZİLER DUYGULANDI

Konuşmanın ardından 2 öğrenci günün anlamına ilişkin şiir okudu. Şiirin okunması esnasında duygulanan gaziler gözyaşlarına hakim olamadı. Tören Gazilere Kaymakamlık tarafından hazırlanan karanfillerin dağıtılması ile son buldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.