Somalili Çocukların Buruk Sevinci

EĞİTİM 23.01.2015 - 13:28, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Somalili Çocukların Buruk Sevinci

Bugün 18 milyon öğrenci karne aldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayan öğrencilerin iki haftalık tatili başladı. Kimi okulunda karnelerini alırken, kimi öğrenciler sağlık sorunları nedeniyle evlerinde karne aldı. 65 yaşında karne sevinci yaşayanlar da vardı.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin koordinesinde geçici olarak Isparta ya yerleştirilen mültecilerin çocukları, karnelerini aldı. Ülkelerindeki iç karışıklıklar, çatışmalar ve ayrımcılıklar nedeniyle göç ettikleri ülkelerinden Isparta ya yerleşen bine yakın Somilili mültecinin 75 çocuğu, sömestir tatilinin gelmesiyle kentteki akranları gibi karne sevinci yaşadı.  Yedişehitler Mahallesi ndeki Bağlar İlkokulu na aileleriyle gelen çocuklar, öğretmenlerinin ellerini öperek karnelerini aldı. Karne sevincini arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, bir taraftan da 2 hafta boyunca arkadaşlarından uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadı.  Sınıf öğretmeni Halime Arıkan, karne dağıtımının ardından öğrencilere hitaben, ilk dönem yeni şeyler öğrendiklerini söyledi.Öğrencilerden ara tatili çok iyi değerlendirmelerini isteyen Arıkan, öğrenilen yeni şeylerin tatilde de tekrarlanması gerektiğini vurguladı. Öte yandan Isparta genelinde yaklaşık 83 bin öğrenci ilk dönemin ardından karne sevinci yaşadı.
Bugün 18 milyon öğrenci karne aldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayan öğrencilerin iki haftalık tatili başladı. Kimi okulunda karnelerini alırken, kimi öğrenciler sağlık sorunları nedeniyle evlerinde karne aldı. 65 yaşında karne sevinci yaşayanlar da vardı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin koordinesinde geçici olarak Isparta ya yerleştirilen mültecilerin çocukları, karnelerini aldı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar, çatışmalar ve ayrımcılıklar nedeniyle göç ettikleri ülkelerinden Isparta ya yerleşen bine yakın Somilili mültecinin 75 çocuğu, sömestir tatilinin gelmesiyle kentteki akranları gibi karne sevinci yaşadı. 
Yedişehitler Mahallesi ndeki Bağlar İlkokulu na aileleriyle gelen çocuklar, öğretmenlerinin ellerini öperek karnelerini aldı. Karne sevincini arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, bir taraftan da 2 hafta boyunca arkadaşlarından uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadı. 

Sınıf öğretmeni Halime Arıkan, karne dağıtımının ardından öğrencilere hitaben, ilk dönem yeni şeyler öğrendiklerini söyledi.Öğrencilerden ara tatili çok iyi değerlendirmelerini isteyen Arıkan, öğrenilen yeni şeylerin tatilde de tekrarlanması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Isparta genelinde yaklaşık 83 bin öğrenci ilk dönemin ardından karne sevinci yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.