Somaliland'tan Isparta'ya Türkçe öğrenmek için gelecekler

EĞİTİM 29.01.2015 - 12:05, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Somaliland'tan Isparta'ya Türkçe öğrenmek için gelecekler

  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde (YBEM)  Somaliland'tan gelecek 35 öğrenci, Türkçe öğrenmelerinin ardından SDÜ'de lisans ve yüksek lisans eğitimi alacak.  SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, Somaliland'da lise düzeyinde eğitim veren özel bir okul olan  Shamsudin'in sahibi Abdülsamet Ahmed ile yaptığı basın toplantısında YBEM Türkiye markası haline geldiğini, bu amaçla ciddi çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.  YBEM'in yerel ve ulusal çalışmaların yanında uluslararası çalışmalara da imza atmaya başladığını ifade eden Cebeci "YBEM artık 3 kıtada eğitim yatırımı yapan bir kurum. Bu ifadenin altını da dolduran bir kurum. Zira bu çalışmaların artık semeresini almaya başladık" dedi.  Uluslararası çalışmalar kapsamında daha önce Bağdat’ta bir ofis açtıklarını, lisans ve yüksek lisans ile doktora seviyesindeki talepleri almaya başladıklarını ifade eden Cebeci, Bulgaristan’la ve Sudan’la olan işbirliğinin de devam ettiğini kaydetti.  YBEM olarak Afrika'da da saha çalışmalarına başladıklarını ifade eden Cebeci, şeklinde konuştu: "Biz Isparta’mıza ve Türkiye’mize şu müjdeyi rahatlıkla verebiliriz. SDÜ YBEM olarak biz bölgede araştırmalara başlamıştık ve uygulamalarımızda başladı. Şimdi YBEM olarak Somaliland'tan merkezimize 35 öğrenciyi getirerek burada Türkçe eğitimlerini tamamlayarak bu örgencilerin üniversitemizde, seviyelerine göre lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini takip edeceğiz. Tabi ki bunun ikinci aşamasında Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde Somali YBEM’nin bir merkezini açacağız. Bununla ilgili gerekli ön çalışmalarıma yapmış bulunmaktayız ve bu çerçevede Afrika’daki çalışmalarımızı hızlandırmış oluyoruz ve Isparta’mızı üniversitemizi uluslararası arenada imza atan vizyon ortaya koyan bir üniversite olarak eğitim sektöründe varlığını göstereceğini düşünüyoruz." Ahmed ise 1880-1890'lı yıllarının başında Osmanlıların kendi ülkelerde çeşitli şehirleri inşa ettiğini, şehirler kurduklarını kaydetti.  Türkiye hükumetinin bütün kurumlarıyla Somaliland'ta var olmaları gerektiğini dile getiren Ahmed, "SDÜ'ye gezdik ve buradan çok etkilendik. 26 yıldır Avrupa'da yaşıyorum başta İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok üniversiteyi ziyaret ettim ancak SDÜ'den çok etklendim. Kendim topraklarımızda da buna benzer bir üniversite açılması en büyük arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde (YBEM)  Somaliland'tan gelecek 35 öğrenci, Türkçe öğrenmelerinin ardından SDÜ'de lisans ve yüksek lisans eğitimi alacak. 

SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, Somaliland'da lise düzeyinde eğitim veren özel bir okul olan  Shamsudin'in sahibi Abdülsamet Ahmed ile yaptığı basın toplantısında YBEM Türkiye markası haline geldiğini, bu amaçla ciddi çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. 

YBEM'in yerel ve ulusal çalışmaların yanında uluslararası çalışmalara da imza atmaya başladığını ifade eden Cebeci "YBEM artık 3 kıtada eğitim yatırımı yapan bir kurum. Bu ifadenin altını da dolduran bir kurum. Zira bu çalışmaların artık semeresini almaya başladık" dedi. 

Uluslararası çalışmalar kapsamında daha önce Bağdat’ta bir ofis açtıklarını, lisans ve yüksek lisans ile doktora seviyesindeki talepleri almaya başladıklarını ifade eden Cebeci, Bulgaristan’la ve Sudan’la olan işbirliğinin de devam ettiğini kaydetti. 

YBEM olarak Afrika'da da saha çalışmalarına başladıklarını ifade eden Cebeci, şeklinde konuştu:
"Biz Isparta’mıza ve Türkiye’mize şu müjdeyi rahatlıkla verebiliriz. SDÜ YBEM olarak biz bölgede araştırmalara başlamıştık ve uygulamalarımızda başladı. Şimdi YBEM olarak Somaliland'tan merkezimize 35 öğrenciyi getirerek burada Türkçe eğitimlerini tamamlayarak bu örgencilerin üniversitemizde, seviyelerine göre lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini takip edeceğiz. Tabi ki bunun ikinci aşamasında Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde Somali YBEM’nin bir merkezini açacağız.

Bununla ilgili gerekli ön çalışmalarıma yapmış bulunmaktayız ve bu çerçevede Afrika’daki çalışmalarımızı hızlandırmış oluyoruz ve Isparta’mızı üniversitemizi uluslararası arenada imza atan vizyon ortaya koyan bir üniversite olarak eğitim sektöründe varlığını göstereceğini düşünüyoruz."

Ahmed ise 1880-1890'lı yıllarının başında Osmanlıların kendi ülkelerde çeşitli şehirleri inşa ettiğini, şehirler kurduklarını kaydetti.  Türkiye hükumetinin bütün kurumlarıyla Somaliland'ta var olmaları gerektiğini dile getiren Ahmed, "SDÜ'ye gezdik ve buradan çok etkilendik. 26 yıldır Avrupa'da yaşıyorum başta İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok üniversiteyi ziyaret ettim ancak SDÜ'den çok etklendim. Kendim topraklarımızda da buna benzer bir üniversite açılması en büyük arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.