SAVAŞARAK KAZANDILAR

SPOR 23.01.2018 - 11:58, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SAVAŞARAK KAZANDILAR

Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden temsilcimiz Isparta Davrazspor kritik Konya Ereğlispor deplasmanından Lungelo’nun 33. Dk’da attığı tek golle, galibiyetle döndü. Hava şartlarından dolayı kötü bir zeminde oynanan karşılaşmada maçın 33. Dakikasında temsilcimiz Isparta Davrazspor Lungelo’nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarısı 1-0 tamamlanan maçta, ikinci yarı da her iki takımda etkili olamayınca başka gol sesi çıkmadı. Temsilcimiz maçtan altın değerinde 3 puanla döndü. Maçın analizine geçmeden önce Ereğli Atatürk Stadyumunun zemininden bahsetmek istiyorum. Her zaman söz ediyoruz ya Bal ligi çamur deryası diye bu maçta bu söylemimiz mecazı anlamda değil gerçek anlamda karşılığını buldu. Zemin o kadar kötüydü ki maçın yapılması neredeyse imkansızdı. Ancak hakemler gerekli kontrolleri yaparak maçın oynanmasında sakınca görmediler. Tabi buradaki kriterler neler çok merak ediyorum zemini gören herkes bu maçta oyuncu sakatlığı oranının çok yüksek olduğunu anlaması zor değil. Bu tarz zeminlerde futbol oynanmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekir. Deveye sormuşlar neren eğri diye deve demiş nerem doğru!!! BAL ligi statüsünün neresi doğru ki bu doğru olsun… Maçın analizine gelecek olursak maçın seyir zevkinin düşük olacağı belliydi. Maçı oynayarak değil savaşarak kazanmamız gerekiyordu. Oyuncu grubumuzda bunu farkında olacak ki maç boyunca ayakta kalmak için ellerinden geleni yaptılar. İlk yarının son bölümlerinde attığımız gol çok önemliydi. Golü eğer 2. Yarıya bıraksaydık işimiz hayli zor olacaktı. 2. Yarı bulduğumuz birkaç pozisyonu lungelo cömertçe harcadı son dokunuşlardaki eksikliğimiz maçı tek golle kazanmamıza ve son dakikaları gergin oynamamıza sebep oldu. Yeni transferimiz Zafer bu maçta sonradan oyuna girdi performansı tatmin etmedi fakat takıma adaptasyon sürecini ve sahanın durumunu göze alırsak kendisinede hak vermek gerekir. Lafı daha fazla uzatmadan 2 hafta sonra Lider Serik Belediyespor’un burada puan kaybedeceğini düşünüyorum. Bizim bu inancımızı sürdürerek galibiyet serisine devam etmemiz gerekir. Son olrak Teknik ekibimizi, oyuncularımızı ve her maçta desteğini esirgemeyen kulüp Başkanımız Mustafa Özaydın’ı tebrik ederek sözlerime son veriyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Hoşça kalın

Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden temsilcimiz Isparta Davrazspor kritik Konya Ereğlispor deplasmanından Lungelo’nun 33. Dk’da attığı tek golle, galibiyetle döndü.



Hava şartlarından dolayı kötü bir zeminde oynanan karşılaşmada maçın 33. Dakikasında temsilcimiz Isparta Davrazspor Lungelo’nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarısı 1-0 tamamlanan maçta, ikinci yarı da her iki takımda etkili olamayınca başka gol sesi çıkmadı. Temsilcimiz maçtan altın değerinde 3 puanla döndü.

Maçın analizine geçmeden önce Ereğli Atatürk Stadyumunun zemininden bahsetmek istiyorum. Her zaman söz ediyoruz ya Bal ligi çamur deryası diye bu maçta bu söylemimiz mecazı anlamda değil gerçek anlamda karşılığını buldu. Zemin o kadar kötüydü ki maçın yapılması neredeyse imkansızdı. Ancak hakemler gerekli kontrolleri yaparak maçın oynanmasında sakınca görmediler. Tabi buradaki kriterler neler çok merak ediyorum zemini gören herkes bu maçta oyuncu sakatlığı oranının çok yüksek olduğunu anlaması zor değil. Bu tarz zeminlerde futbol oynanmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekir. Deveye sormuşlar neren eğri diye deve demiş nerem doğru!!! BAL ligi statüsünün neresi doğru ki bu doğru olsun…

Maçın analizine gelecek olursak maçın seyir zevkinin düşük olacağı belliydi. Maçı oynayarak değil savaşarak kazanmamız gerekiyordu. Oyuncu grubumuzda bunu farkında olacak ki maç boyunca ayakta kalmak için ellerinden geleni yaptılar. İlk yarının son bölümlerinde attığımız gol çok önemliydi. Golü eğer 2. Yarıya bıraksaydık işimiz hayli zor olacaktı. 2. Yarı bulduğumuz birkaç pozisyonu lungelo cömertçe harcadı son dokunuşlardaki eksikliğimiz maçı tek golle kazanmamıza ve son dakikaları gergin oynamamıza sebep oldu. Yeni transferimiz Zafer bu maçta sonradan oyuna girdi performansı tatmin etmedi fakat takıma adaptasyon sürecini ve sahanın durumunu göze alırsak kendisinede hak vermek gerekir. Lafı daha fazla uzatmadan 2 hafta sonra Lider Serik Belediyespor’un burada puan kaybedeceğini düşünüyorum. Bizim bu inancımızı sürdürerek galibiyet serisine devam etmemiz gerekir. Son olrak Teknik ekibimizi, oyuncularımızı ve her maçta desteğini esirgemeyen kulüp Başkanımız Mustafa Özaydın’ı tebrik ederek sözlerime son veriyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hoşça kalın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.