Osmanlı Aşığı Büfecinin TEK Hayali Diriliş Dizisinde Oynamak

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2015 - 11:52, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Osmanlı Aşığı Büfecinin TEK Hayali Diriliş Dizisinde Oynamak

Isparta'nın Yalvaç'ta yaşan Yücel Turan isimli büfe işletmecisi kelimenin tam manası ile bir Osmanlı aşığı. Osmanlı ile ilgili tüm kitapları okuyup, bir Osmanlı gibi yaşamaya özen gösteren Yücel Turan'ın tek ve en büyük hayali ise Diriliş dizisinde Süleyman Şah'ın ya da Ertuğrul Gazi'nin yanında olmak. Isparta Erenler mehtaran takımında tuğcu olarak görev alan bu işten ücret almayan Turan, ayrıca ata sporu yağlı güreşi de yalvaçlı çocuklara sevdirmek için güreşlerin sponsorluğunu üstlenmiş. Çocukları ve kendi Osmanlı kıyafetleri ile her etkinlik ve resmi bayramlarda boy gösterirken, tek amacı Osmanlı'yı yaşatmak olan ve hatta Osmanlı akıncılığına duyduğu özlemi bir yarış atı alarak gidermeye çalışan, Osmanlı tuğralı yüzükler takıp günlük kıyafetlerinde bile Osmanlı izlerini taşıyan Yücel Turan'ın bir de hayali var. Diriliş dizisinde Ertuğrul Gazi ve Süleyman Şah ile oynamak. Hatta hiç konuşmadan, sadece figüran olarak da olsa Ertuğrul Gazi ya da Süleyman Şah'ın yanında olmak. Eğer bu dileği olursa büfeci olduğu için, dizi setine de tost ayran ya da şalgam suyu ikram edeceğini söylüyor. Telefon zil sesi olarak Diriliş dizisinin film müziği yüklü olan Yücel Turan, "Her şeyiyle Osmanlı'yı yaşatan bir kişiyim. Doğma büyüme ata binme güreşme akıncı olma hayalim var. Hayalim Diriliş dizisinde küçük de olsa yer almak. İnşallah sesimi duyarlar, çocuklarımla özel günlerde bayramlarda Osmanlı kıyafetleri giyip törenlerde yürüyoruz, mehteran takımında görev yapıyorum tuğcu olarak. Battal Gazi'nin filmleriyle büyüdük, Osmanlı dediğin zaman bir kere duracaksın" dedi. İş yeri tamamen Osmanlı kıyafeti giymiş kendisi ve çocuklarının fotoğraflarıyla dolu olan Yücel Turan, "Dizi setine alırlarsa beni güzel tost yaparım, setin görevlilerine de kendi ellerimle tost yaparım, hiçbir ücret talebim yok, beni kabul ederlerse uçağa biner giderim" diye konuştu.

Isparta'nın Yalvaç'ta yaşan Yücel Turan isimli büfe işletmecisi kelimenin tam manası ile bir Osmanlı aşığı. Osmanlı ile ilgili tüm kitapları okuyup, bir Osmanlı gibi yaşamaya özen gösteren Yücel Turan'ın tek ve en büyük hayali ise Diriliş dizisinde Süleyman Şah'ın ya da Ertuğrul Gazi'nin yanında olmak. Isparta Erenler mehtaran takımında tuğcu olarak görev alan bu işten ücret almayan Turan, ayrıca ata sporu yağlı güreşi de yalvaçlı çocuklara sevdirmek için güreşlerin sponsorluğunu üstlenmiş.


Çocukları ve kendi Osmanlı kıyafetleri ile her etkinlik ve resmi bayramlarda boy gösterirken, tek amacı Osmanlı'yı yaşatmak olan ve hatta Osmanlı akıncılığına duyduğu özlemi bir yarış atı alarak gidermeye çalışan, Osmanlı tuğralı yüzükler takıp günlük kıyafetlerinde bile Osmanlı izlerini taşıyan Yücel Turan'ın bir de hayali var. Diriliş dizisinde Ertuğrul Gazi ve Süleyman Şah ile oynamak. Hatta hiç konuşmadan, sadece figüran olarak da olsa Ertuğrul Gazi ya da Süleyman Şah'ın yanında olmak. Eğer bu dileği olursa büfeci olduğu için, dizi setine de tost ayran ya da şalgam suyu ikram edeceğini söylüyor. Telefon zil sesi olarak Diriliş dizisinin film müziği yüklü olan Yücel Turan, "Her şeyiyle Osmanlı'yı yaşatan bir kişiyim. Doğma büyüme ata binme güreşme akıncı olma hayalim var. Hayalim Diriliş dizisinde küçük de olsa yer almak. İnşallah sesimi duyarlar, çocuklarımla özel günlerde bayramlarda Osmanlı kıyafetleri giyip törenlerde yürüyoruz, mehteran takımında görev yapıyorum tuğcu olarak. Battal Gazi'nin filmleriyle büyüdük, Osmanlı dediğin zaman bir kere duracaksın" dedi. İş yeri tamamen Osmanlı kıyafeti giymiş kendisi ve çocuklarının fotoğraflarıyla dolu olan Yücel Turan, "Dizi setine alırlarsa beni güzel tost yaparım, setin görevlilerine de kendi ellerimle tost yaparım, hiçbir ücret talebim yok, beni kabul ederlerse uçağa biner giderim" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.