Onlar Isparta'nın fedakar öğretmenleri

EĞİTİM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2015 - 21:06, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Onlar Isparta'nın fedakar öğretmenleri

Isparta Halife Sultan Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına okul müdürü, idari kadro ve öğretmenler tarafından hazırlanıyor. Okul Müdürü Adnan Çelik, Müdür Yardımcısı Naim Akgün, rehberlik öğretmeni Osman Özkan ve hizmetli Önder Pandal, okulun boya-badanasıyla temizlik işlerini 2 bin liralık tasarruf sağlama adına Ramazan ayı içerisinde kendileri yapıyor. MALZEME DEVLETTEN İŞÇİLİK ONLARDAN 332 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği okulda 17 öğretmenin görev yaptığını belirten Okul Müdürü Adnan Çelik, okulun eksikliklerini belirleyerek kendi çabaları ile bu eksiklikleri giderme yoluna gittiklerini söyledi. Sadece malzeme teminini Milli Eğitim Müdürlüğü'nün karşıladığı işçiliği ise okul idarecileri olarak kendilerinin üstlendiğini hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: MİLLETİN PARASINI KORUMAK İÇİN "İşçilik hususunu hizmet satın alma yöntemiyle yapabilirdik. Hesap yaptık 2 bin lira gibi bir işçilik ücreti çıkıyor. 14 derslik var. Hem boya badana hem de temizlik için bu para harcanacaktı. Bağışlarla katkılarla aile birliğine gelen paraları işçiliğe vermek yerine yeni dönemde eğitim hizmetlerinde kullanmak istedik. O nedenle müdür yardımcım, rehberlik öğretmenim ve hizmetlimizle konuştum, onlar da seve seve dediler. Ve işe koyulduk. Okulu boyuyoruz, temizliğini yapıyoruz, bakım onarım işlerini elimizden geldiğince yapıyoruz." OKULA GÜVENLİK SİSTEMİ DE YAPTILAR Ayrıca, okula güvenlik sistemi kazandırdıklarını ve bunu da tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Müdür Çelik, "Günümüzde güvenlik olayı çok önemli. Biz de okulumuza güvenlik sistemi kurdurmayı planladık ve yaptığımız hesaplarla bu işin bize çok masraflı olacağını belirledik. Bu doğrultuda, biz de kameraları satın alarak sistemi okulumuza tamamen kendi öğretmenlerimiz tarafından döşedik. Böylece, sadece kamera ücreti ile olayı bitirmiş olduk." diye konuştu.

Isparta Halife Sultan Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına okul müdürü, idari kadro ve öğretmenler tarafından hazırlanıyor. Okul Müdürü Adnan Çelik, Müdür Yardımcısı Naim Akgün, rehberlik öğretmeni Osman Özkan ve hizmetli Önder Pandal, okulun boya-badanasıyla temizlik işlerini 2 bin liralık tasarruf sağlama adına Ramazan ayı içerisinde kendileri yapıyor.


MALZEME DEVLETTEN İŞÇİLİK ONLARDAN

332 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği okulda 17 öğretmenin görev yaptığını belirten Okul Müdürü Adnan Çelik, okulun eksikliklerini belirleyerek kendi çabaları ile bu eksiklikleri giderme yoluna gittiklerini söyledi. Sadece malzeme teminini Milli Eğitim Müdürlüğü'nün karşıladığı işçiliği ise okul idarecileri olarak kendilerinin üstlendiğini hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

MİLLETİN PARASINI KORUMAK İÇİN

"İşçilik hususunu hizmet satın alma yöntemiyle yapabilirdik. Hesap yaptık 2 bin lira gibi bir işçilik ücreti çıkıyor. 14 derslik var. Hem boya badana hem de temizlik için bu para harcanacaktı. Bağışlarla katkılarla aile birliğine gelen paraları işçiliğe vermek yerine yeni dönemde eğitim hizmetlerinde kullanmak istedik. O nedenle müdür yardımcım, rehberlik öğretmenim ve hizmetlimizle konuştum, onlar da seve seve dediler. Ve işe koyulduk. Okulu boyuyoruz, temizliğini yapıyoruz, bakım onarım işlerini elimizden geldiğince yapıyoruz."


OKULA GÜVENLİK SİSTEMİ DE YAPTILAR

Ayrıca, okula güvenlik sistemi kazandırdıklarını ve bunu da tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Müdür Çelik, "Günümüzde güvenlik olayı çok önemli. Biz de okulumuza güvenlik sistemi kurdurmayı planladık ve yaptığımız hesaplarla bu işin bize çok masraflı olacağını belirledik. Bu doğrultuda, biz de kameraları satın alarak sistemi okulumuza tamamen kendi öğretmenlerimiz tarafından döşedik. Böylece, sadece kamera ücreti ile olayı bitirmiş olduk." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.