Okullar cıvıl cıvıl

GÜNDEM 21.09.2016 - 11:42, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Okullar cıvıl cıvıl

Ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar eğitime bugün başladı. 3 aydır sessizliğe bürünen okullar çalan zil ile birlikte eski neşeli günlerine döndü
Okullar cıvıl cıvıl Ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar eğitime bugün başladı. 3 aydır sessizliğe bürünen okullar çalan zil ile birlikte eski neşeli günlerine döndü   Okullarda 2016-2017 eğitim öğretim yılı dün başladı. Haziran ayından bu yana dinlenen öğrenciler sabahın ilk ışıkları ile birlikte uyanarak eğitim yuvalarına geri dönerek sessizliğe bürünen okulları da cıvıl cıvıl hale getirdi. Kimi ilk kez okula başlamanın heyecanı kimi bir üst sınıfa geçmenin mutluluğu ile dersliklerdeki yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih projesi kapsamında ders kitaplarını öğrencilerin sıraları üzerinde hazır hale getirdi ve öğrenciler kitaplarını teslim aldı. AĞLAYANLARDA OLDU Okulun açıldığı ilk gün çoğu öğrenci okula bir yakını ile gelmeyi tercih etti. 1.sınıfa gelen bazı minik öğrencilerin annelerinden ayrılmak istemedikleri ve ellerini bırakmayarak ağladıkları da gözlerden kaçmadı. 15 TEMMUZ ANLATILDI Öğretmenler ilk derste kitapçıkta yer alan ve 15 Temmuz gecesi yazılan destanı öğrencilere anlattı. Öte yandan kitapçıkta ise hainlerin darbe gecesi bombaladıkları TBMM binası ve yakıp yıktıkları çeşitli yerlerin fotoğrafları yer aldı. "Nice ihanetler yaşadık her defasında vatanımıza sahip çıktık" Kitapçığın girişinde öğrencilere seslenen Bakanlık "Sevgili öğrenciler; Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen, barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kaldık" denilerek darbenin nasıl püskürtüldüğü anlatıldı. "15 Temmuz Sözlüğü" Kitapçıkta öğrenciler için 15 Temmuz'dan sonra daha sık kullanılan bazı kelime ve kısaltmalar için de 15 Temmuz sözlüğü yer alıyor. Sözlükte FETÖ/PDY : "FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar eden Fetullahçı Terör Örgütünü ifade eder. Sınav sorularını çalarken devlet kurumlarına haksız şekilde yerleşmesi; eğitim, adalet ve güvenlik alanları başta olmak üzere kamu imkanlarını kendi çıkar ve amaçları için kullanması nedeniyle "Paralel Devlet Yapılanması (PDY)" olarak da tanımlanmaktadır" denildi. Kitapçıkta ayrıca şehitlerin fotoğrafları, demokrasi meydanları ve darbeye karşı duran halkın o gece çekilmiş çeşitli fotoğrafları yer alıyor.  
Ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar eğitime bugün başladı. 3 aydır sessizliğe bürünen okullar çalan zil ile birlikte eski neşeli günlerine döndü

Okullar cıvıl cıvıl

Ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar eğitime bugün başladı. 3 aydır sessizliğe bürünen okullar çalan zil ile birlikte eski neşeli günlerine döndü

 

Okullarda 2016-2017 eğitim öğretim yılı dün başladı. Haziran ayından bu yana dinlenen öğrenciler sabahın ilk ışıkları ile birlikte uyanarak eğitim yuvalarına geri dönerek sessizliğe bürünen okulları da cıvıl cıvıl hale getirdi.

Kimi ilk kez okula başlamanın heyecanı kimi bir üst sınıfa geçmenin mutluluğu ile dersliklerdeki yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih projesi kapsamında ders kitaplarını öğrencilerin sıraları üzerinde hazır hale getirdi ve öğrenciler kitaplarını teslim aldı.

AĞLAYANLARDA OLDU

Okulun açıldığı ilk gün çoğu öğrenci okula bir yakını ile gelmeyi tercih etti. 1.sınıfa gelen bazı minik öğrencilerin annelerinden ayrılmak istemedikleri ve ellerini bırakmayarak ağladıkları da gözlerden kaçmadı.

15 TEMMUZ ANLATILDI

Öğretmenler ilk derste kitapçıkta yer alan ve 15 Temmuz gecesi yazılan destanı öğrencilere anlattı. Öte yandan kitapçıkta ise hainlerin darbe gecesi bombaladıkları TBMM binası ve yakıp yıktıkları çeşitli yerlerin fotoğrafları yer aldı. "Nice ihanetler yaşadık her defasında vatanımıza sahip çıktık"

Kitapçığın girişinde öğrencilere seslenen Bakanlık "Sevgili öğrenciler; Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen, barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kaldık" denilerek darbenin nasıl püskürtüldüğü anlatıldı.

"15 Temmuz Sözlüğü"

Kitapçıkta öğrenciler için 15 Temmuz'dan sonra daha sık kullanılan bazı kelime ve kısaltmalar için de 15 Temmuz sözlüğü yer alıyor. Sözlükte FETÖ/PDY : "FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar eden Fetullahçı Terör Örgütünü ifade eder. Sınav sorularını çalarken devlet kurumlarına haksız şekilde yerleşmesi; eğitim, adalet ve güvenlik alanları başta olmak üzere kamu imkanlarını kendi çıkar ve amaçları için kullanması nedeniyle "Paralel Devlet Yapılanması (PDY)" olarak da tanımlanmaktadır" denildi. Kitapçıkta ayrıca şehitlerin fotoğrafları, demokrasi meydanları ve darbeye karşı duran halkın o gece çekilmiş çeşitli fotoğrafları yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.