Öğrenciler Tasarrufu "Bütçe Defteri" ile Öğrenecek

İLÇE HABERLERİ 22.11.2016 - 12:53, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Öğrenciler Tasarrufu "Bütçe Defteri" ile Öğrenecek

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında 4 bin öğrenciye, ailelerinden aldığı harçlıkları ve bunu harcadıkları yerleri kaydedecekleri "bütçe defteri" dağıtılıyor.
Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve Eğirdir AK Parti İlçe Başkanı Veli Gök, Mustafa Çetinkaya İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere "bütçe defteri" dağıttı. Burada gazetecilere açıklama yapan Akdaş, insanların gelir ve giderlerini dengelemesinin, tasarrufun önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de bütçeye göre harcama yapılmadığını söyleyen Akdaş, bunun çocuklukta kazanılacak bir alışkanlık olduğunu kaydetti. Bu kapsamda AK Parti İlçe Başkanı Gök'ün ortaya attığı fikri geliştirdiklerini ve çocuklara tasarruf yapma ve bütçesine göre harcama alışkanlığı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Akdaş, proje kapsamında öğrencilere "bütçe defteri" dağıttıklarını bildirdi. Akdaş, "Bu projeyle çocuklarımız önce bütçe nedir onu öğrenecekler. Kendi bütçelerini oluşturduktan sonra tasarrufun ne demek olduğunu öğrenecekler. Bizim millet olarak en büyük sıkıntımız bir bütçe anlayışımızın olmaması. Tasarruf konusunda da ciddi sıkıntılarımız var ve harcamalarımıza da dikkat etmiyoruz. Bu bilinci eğer çocuklarımıza bu yaşta verirsek, ülkemiz için iyi şeylere hizmet etmiş oluruz." dedi. EN İYİ BÜTÇE DEFTERİ TUTAN ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLECEK Proje kapsamında bütçe defterlerinin 4-12. sınıflardaki tüm öğrencilere dağıtılacağını ifade eden Akdaş, bu şekilde 4 bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin tüm ilçede bu bilinci yıl boyunca yerleştirmeye çalışacağını belirten Akdaş, yıl boyunca sürecek projede en iyi bütçe defteri tutan öğrencinin ödüllendirileceğini kaydetti. Projeyle velilerin, çocuklarına verdikleri harçlıkların nereye harcandığını da göreceğine işaret eden Akdaş, bu şekilde velinin çocuğunun harcama alışkanlıklarıyla ilgili daha iyi bilgi sahibi olacağını vurguladı.  
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında 4 bin öğrenciye, ailelerinden aldığı harçlıkları ve bunu harcadıkları yerleri kaydedecekleri "bütçe defteri" dağıtılıyor.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve Eğirdir AK Parti İlçe Başkanı Veli Gök, Mustafa Çetinkaya İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere "bütçe defteri" dağıttı. Burada gazetecilere açıklama yapan Akdaş, insanların gelir ve giderlerini dengelemesinin, tasarrufun önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de bütçeye göre harcama yapılmadığını söyleyen Akdaş, bunun çocuklukta kazanılacak bir alışkanlık olduğunu kaydetti. Bu kapsamda AK Parti İlçe Başkanı Gök'ün ortaya attığı fikri geliştirdiklerini ve çocuklara tasarruf yapma ve bütçesine göre harcama alışkanlığı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Akdaş, proje kapsamında öğrencilere "bütçe defteri" dağıttıklarını bildirdi.

Akdaş, "Bu projeyle çocuklarımız önce bütçe nedir onu öğrenecekler. Kendi bütçelerini oluşturduktan sonra tasarrufun ne demek olduğunu öğrenecekler. Bizim millet olarak en büyük sıkıntımız bir bütçe anlayışımızın olmaması. Tasarruf konusunda da ciddi sıkıntılarımız var ve harcamalarımıza da dikkat etmiyoruz. Bu bilinci eğer çocuklarımıza bu yaşta verirsek, ülkemiz için iyi şeylere hizmet etmiş oluruz." dedi.

EN İYİ BÜTÇE DEFTERİ TUTAN ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Proje kapsamında bütçe defterlerinin 4-12. sınıflardaki tüm öğrencilere dağıtılacağını ifade eden Akdaş, bu şekilde 4 bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin tüm ilçede bu bilinci yıl boyunca yerleştirmeye çalışacağını belirten Akdaş, yıl boyunca sürecek projede en iyi bütçe defteri tutan öğrencinin ödüllendirileceğini kaydetti. Projeyle velilerin, çocuklarına verdikleri harçlıkların nereye harcandığını da göreceğine işaret eden Akdaş, bu şekilde velinin çocuğunun harcama alışkanlıklarıyla ilgili daha iyi bilgi sahibi olacağını vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.